20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSpania a câştigat dramatic Grupa B, după 2-2 cu Maroc

Spania a câştigat dramatic Grupa B, după 2-2 cu Maroc

Fosta campioană mondială a evitat cu mare şansă o înfrângere surprinzătoare, egalând în prelungiri, după ce a fost condusă de două ori. Khalid Boutaib (14), En Nesyri (81) au marcat pentru marocani, în timp ce golurile spaniolilor au fost reuşite de Isco (19) şi Iago Aspas (90+1).

Spania a câştigat grupa după ce Portugalia a fost egalată de Iran în prelungiri (1-1), ”La Roja” având avantajul numărului mai mare de goluri marcate, la egalitate de puncte şi de golaveraj.

Echipa lui Fernando Hierro a început la cârma jocului, cum era de aşteptat, iar Isco (4) a centrat periculos în faţa porţii, dar mingea a fost reţinută de portar. Iniesta (11) nu a ajuns la o minge trimisă înapoi de Silva în careu, după care ”Leii din Atlas” au dat lovitura pe contraatac, prin Boutaib (14), care a scăpat singur spre poartă după o neînţelegere Iniesta şi Ramos.

Spania a egalat în min. 19, prin Isco, după o acţiune a lui Iniesta, care a combinat cu Diego Costa. Ibericii au mai avut o oportunitate, dar El Kajoui a reţinut mingea trimisă cu capul de Pique (23).

Marocanii puteau trece din nou în avantaj prin acelaşi Boutaib (25), care a scăpat din nou singur cu De Gea, dar a fost blocat excelent de portar.

Spania a continuat că construiască, dar fără prea multe reuşite, Silva (27) a ratat şutul din careu, Busquets (37) a trimis cu capul peste poartă, iar Diego Costa nu a ajuns la mingea centrată de Iniesta în faţa porţii (45+2.

La reluare, africanii au continuat să fie foarte periculoşi, dar N. Amrabat (55) a şutat direct în vinclu de la 20 de metri. Şansa le-a surâs apoi marocanilor (62), când Saiss a respins de pe linia porţii lovitura de cap a lui Isco. Pique (63) a trimis cu capul puţin pe lângă ţintă.

Echipa antrenată de Herve Renard a trecut din nou la conducere (81), când noul-intrat En Nesyri a reluat splendid cu capul, de lângă Ramos, la cornerul lui Fajr.

Asensio (87) a ratat egalarea, după ce a trimis cu capul la colţul scurt, dar pe lângă ţintă.

Spania a reuşit să marcheze golul al doilea în min. 90+1, prin Aspas, care a reluat cu călcâiul centrarea lui Dani Carvajal. Iniţial golul a fost anulat pentru ofsaid, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după consultarea reluărilor video (VAR).

Spania – Maroc 2-2 (1-1)
Au marcat: Isco (19), Iago Aspas (90+1), respectiv Khalid Boutaib (14), En Nesyri (81).
Kaliningrad, Stadionul Kaliningrad: 33.973 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa B

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă