10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportSpectacolul din Spania revine pe 12 iunie

Spectacolul din Spania revine pe 12 iunie

La împlinirea a fix trei luni de la suspendarea competiției din cauza pandemiei de coronavirus, în Spania se va juca din nou fotbal. Meciurile din „La Liga” vor începe din 12 iunie, după ce autoritățile iberice au anunțat că ridică restricțiile care vizau activitățile sportive colective. „Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. În săptămâna care începe pe 8 iunie, reluarea marilor competiţii sportive şi profesioniste, în primul rând La Liga, va fi autorizată”, a declarat premierul Pedro Sanchez într-o conferinţă de presă.

Primul care a salutat anunțul guvernului de la Madrid a fost președintele Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas. „Suntem foarte fericiţi de decizie, este rezultatul muncii deosebite a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor şi agenţilor implicaţi. Dar este foarte important să urmăm normele sanitare şi ca evoluţia pandemiei să se respecte, nu putem lăsa garda jos”, a spus Tebas.

Astfel, „La Liga” devine cel de-al doilea campionat major de fotbal de pe „Bătrânul Continent” care își reia meciurile, după Bundesliga, care a a revenit pe 16 mai.

Pentru că data de 8 iunie este cea de după care se poate relua campionatul, oficialii „La Liga” cochetează cu ideea reînceperii meciurilor pe 12 iunie, pentru a le acorda echipelor câteva zile în plus pentru antrenamente. Conform protocolului elaborat de autoritățile iberice, cluburile din primele două ligi spaniole și-au reluat pregătirea individuală pe 8 mai, iar de săptămâna trecută se efectuează antrenamente în grupuri de câte 10 jucători.

FC Sevilla – Betis va fi derby-ul care va inaugura runda a 28-a din „La Liga”, pe 12 iunie.

După 27 de etape disputate, pe primul loc în clasament se află FC Barcelona, cu 58 de puncte, urmată de marea rivală Real Madrid, care are cu două puncte mai puțin.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă