LA LIGA. Autoritățile iberice dau liber pentru meciurile de fotbal

LA LIGA. Autoritățile iberice dau liber pentru meciurile de fotbal

Spectacolul din Spania revine pe 12 iunie

Spaniolii urmează exemplul Bundesligii și au hotărât să reia partidele din campionatul de de fotbal începând cu data de 12 iunie.

Cătălin Mihai 0 comentarii

La împlinirea a fix trei luni de la suspendarea competiției din cauza pandemiei de coronavirus, în Spania se va juca din nou fotbal. Meciurile din „La Liga” vor începe din 12 iunie, după ce autoritățile iberice au anunțat că ridică restricțiile care vizau activitățile sportive colective. „Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. În săptămâna care începe pe 8 iunie, reluarea marilor competiţii sportive şi profesioniste, în primul rând La Liga, va fi autorizată”, a declarat premierul Pedro Sanchez într-o conferinţă de presă.

Primul care a salutat anunțul guvernului de la Madrid a fost președintele Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas. „Suntem foarte fericiţi de decizie, este rezultatul muncii deosebite a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor şi agenţilor implicaţi. Dar este foarte important să urmăm normele sanitare şi ca evoluţia pandemiei să se respecte, nu putem lăsa garda jos”, a spus Tebas.

Astfel, „La Liga” devine cel de-al doilea campionat major de fotbal de pe „Bătrânul Continent” care își reia meciurile, după Bundesliga, care a a revenit pe 16 mai.

Pentru că data de 8 iunie este cea de după care se poate relua campionatul, oficialii „La Liga” cochetează cu ideea reînceperii meciurilor pe 12 iunie, pentru a le acorda echipelor câteva zile în plus pentru antrenamente. Conform protocolului elaborat de autoritățile iberice, cluburile din primele două ligi spaniole și-au reluat pregătirea individuală pe 8 mai, iar de săptămâna trecută se efectuează antrenamente în grupuri de câte 10 jucători.

FC Sevilla - Betis va fi derby-ul care va inaugura runda a 28-a din „La Liga”, pe 12 iunie.

După 27 de etape disputate, pe primul loc în clasament se află FC Barcelona, cu 58 de puncte, urmată de marea rivală Real Madrid, care are cu două puncte mai puțin.

Comentarii

loading...