Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.nbcolympics.com

Foto: www.nbcolympics.com

Sportivii nord-coreeni sosesc joi în Coreea de Sud pentru a concura la Olimpiada de la PyeongChang

Coreea de Sud ar dori ca evenimentul sportiv de la PyeongChang să fie perceput drept "Jocurile Olimpice ale păcii".

Mihai Diac 0 comentarii

Cu opt zile înaintea ceremoniei de deschidere, zece schiori şi patinatori din Nord urmează să se îmbarce la bordul unui avion al Asiana Airlies, pentru un zbor direct între cele două Corei, un eveniment extrem de rar. În acest scop, autorităţile de la Seul a trebuit să obţină o autorizaţie specială, pentru ca aeronava să fie exceptată de la sancţiunile americane.

Cei zece sportivi nord-coreeni, care vor concura la schi fond (3), schi alpin (3), patinaj viteză (2) şi patinaj artistic (o pereche), vor fi însoţiţi de o delegaţie sud-coreeană, care s-a antrenat anterior alături de schiori nord-coreeni la Masikryong, o staţiune de schi foarte apreciată de conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un.

Jocurile Olimpice se vor deschide pe 9 februarie, într-o regiune din Coreea de Sud puţin cunoscută până acum, dar care a generat subit o apropiere aparentă între cele două state rivale.

În 2017, tensiunile din peninsula coreeană au atins punctul culminant, după o serie de acţiuni militare ale Phenianului, care au cuprins inclusiv tiruri de rachete balistice intercontinentale, care au atras reacţia dură a Statelor Unite.

Coreea de Nord a efectuat, totodată, cel mai puternic său test nuclear de până acum, generând un schimb de insulte personale şi de ameninţă apocaliptice între Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump.

Timp de luni de zile, Phenianul a ignorat apelurile repetate ale Seulului de a participa la "Jocurile păcii", aşa cum le-au prezentat sud-coreeni, însă de Anul Nou, liderul Coreei de Nord s-a declarat dispus să autorizeze deplasarea sportivilor săi în Coreea de Sud, declanşând o succesiune rapidă a evenimentelor, ajungându-se în final ca un număr de 22 de sportivi nord-coreeni să fie autorizaţi să ia parte la Jocurile de la PyeongChang.

Săptămâna trecută, 12 jucătoare de hochei pe gheaţă din Coreea de Nord au venit în Sud pentru a constitui prima echipă comună coreeană care participă la o competiţie internaţională, după 27 de ani, şi căreia i-a fost atribuit propriul cod olimpic, COR.

Comentarii

loading...