Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=sportul%20olimpic%20rom%C3%A2nesc

Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=sportul%20olimpic%20rom%C3%A2nesc

Sportul olimpic românesc supraviețuiește în străinătate. Ce soluții are Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susține că strategia sportului românesc, aflată în stadiu de proiect, va ține cont de realitățile din țară, unde există sporturi olimpice pentru care nu sunt baze de pregătire.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Sporturi olimpice cu rezultate internaționale, fără baze de pregătire în țară, își desfășoară activitatea, își organizează cantonamentele și campionatele naționale în străinătate, pentru a supraviețui. Mă întristează acest lucru și îmi doresc să schimbăm această realitate, una a delăsării și neimplicării”, a scris sâmbătă pe Facebook Eduard Novak.

Potrivit ministrului, printre aceste sporturi se numără bobul și sania, patinajul, ciclismul de velodrom și multe altele, la care sportivii au rezultate internaționale.

„Este dovada faptului că avem potențial, trebuie doar să îi sprijinim cu infrastructura sportivă. Strategia sportului românesc va ține cont de aceste realități și nevoi”, a mai scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a anunțat vineri că a fost transmis pe circuitul instituțional de avizare Memorandumul cu tema „Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport”.

După obținerea avizelor necesare, Memorandumul va intra pe ordinea de zi a proximei ședințe de guvern, a mai transmis Eduard Novak.

Comentarii

loading...