11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAsalt asupra optimilor Cupei CEV la volei

Asalt asupra optimilor Cupei CEV la volei

Trei echipe romanesti de volei forteaza in acest week-end patrunderea in optimile de finala ale Cupei Confederatiei Europene (CEV). La masculin, Universitatea Explorari Baia Mare va gazdui de azi si pana duminica, in Sala Polivalenta din localitate, turneul cu numarul 12 al competitiei. Adversarii voleibalistilor baimareni vor fi bosniacii de la Brcko Jedinstvo (vineri), grecii de la Pagrati Atena (sambata) si spaniolii de la Unicaja Arukasur Almeria (duminica). Toate meciurile celor de la U Explorari Baia Mare vor incepe in jurul orei 17.30. Favorita la castigarea turneului se anunta formatia iberica, in al carei lot figureaza cinci jucatori brazilieni. Chiar daca nu fac parte din echipa nationala, sud-americanii reprezinta totusi tara care detine atat titlul mondial, cat si pe cel olimpic.
Tot in perioada 5-7 ianuarie, va lupta pentru un loc in optimile CEV si Dinamo Lemtrans Bucuresti. Dinamovistii au fost repartizati in grupa a VI-a, al carei turneu de calificare se tine in Croatia, la Osijek. Bucurestenii vor intalni, in ordine, formatiile Neftianik Bashkortostan (Rusia), Pepe Jeans Asse Lennik (Belgia) si MOK Osijek (Croatia), ultima fiind, cel putin teoretic, principala pretendenta la promovare, mai ales datorita avantajului terenului propriu.
Conform tragerii la sorti, daca U Explorari Baia Mare si Dinamo Bucuresti obtin calificarea, cele doua cluburi devin adversare in faza urmatoare a intrecerii, cea a optimilor de finala.
In competitia feminina, Unic Piatra Neamt va organiza in sala Ceahlaul, de vineri pana duminica, turneul cu numarul 12. Moldovencele intalnesc astazi echipa austriaca Fabasoft Linz, maine vor da piept cu croatele de la OK Sibenik, urmand ca duminica sa lupte contra grecoaicelor de la Iraklis Kifissias, ultima formatie fiind considerata de antrenorul gazdelor, Marian Constantin, principala contracandidata la castigarea turneului si, implicit, la acontarea biletelor pentru optimile de finala ale Cupei Confederatiei Europene de Volei. Toate meciurile celor de la Unic Piatra Neamt figureaza ca a doua partida a zilei si vor incepe in jurul orei 18.30.
Deja calificata pentru etapa optimilor, echipa feminina Dinamo Bucuresti isi asteapta doar oponenta. Bucurestencele vor juca impotriva castigatoarei grupei din care fac parte cluburile Severodonec (Ucraina), Steaua Rosie Belgrad (Serbia), Euphony Tongeren (Belgia) si Atlant Baranovichi (Bielorusia).

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă