11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDivizia A s-a apucat de fotbal

Divizia A s-a apucat de fotbal

“Vacanta mare” a echipelor din primul esalon a tinut mult mai putin decat ar fi vrut protagonistii. De cateva zile, rand pe rand, echipele din primul nostru esalon au revenit la treaba, foarte putini fiind tehnicienii care inca nu s-au intalnit cu elevii lor. CFR Cluj si Gloria Bistrita nici nu au avut zile de pauza din cauza participarii in Cupa UEFA Intertoto, Rapid e deja in Elvetia cu gandul la apropiatul debut in sezonul european (la mijlocul lunii iulie), Steaua a efectuat deja prima “miscare” sub bagheta noului tehnician, ultima dintre “europenele” noastre care vine la treaba fiind, azi, Dinamo. Dar sa vedem ce se mai intampla la formatiile din tara.

Poli Timisoara: in drum spre Austria

Poli Timisoara a parasit ieri Romania pentru cantonamentul pe care-l va efectua in Austria. Echipa banateana a plecat spre Kaprun cu o cursa de linie Bucuresti-Munchen, apoi isi va continua drumul cu autocarul. Singurul fotbalist care nu se mai afla in lot dupa renegocierea contractelor este mijlocasul Romeo Stancu, care se pare ca are o oferta de la o alta formatie din primul esalon, in timp ce Florin Batranu si Cristian Silvasan au mari sanse sa semneze prelungirea intelegerilor lor cu Poli. Deocamdata, noutatile fata de sezonul precedent sunt Olah de la FC National si Galdean de la retrogradata Apulum Alba Iulia. Se pare ca in Austria sunt asteptati mai multi jucatori straini pe care antrenorul Cosmin Olaroiu vrea sa ii vada la lucru pentru intarirea lotului.

Poli Iasi: trei achizitii recomandate de “Profesor”

Activa pe piata transferurilor – in limita unui buget destul de modest, totusi – Poli Iasi a reusit deja trei transferuri destul de importante: portarul Alexandru Marc, fost international de tineret, de la FC Brasov, atacantul Bogdan Vrajitoarea de la FC Arges si argentinianul Juan Manuel Raponi. Toate cele trei transferuri au fost avizate de tehnicianul Ionut Popa, “Profesorul” care a facut minuni la Iasi de cand a preluat echipa. “Profesoru' il stie pe jucator foarte bine din perioada in care antrena la Oradea. Vrajitoarea este un atacant rasat, de “gura portii” si sunt convins ca Profesoru' va sti sa-l aduca la forma care l-a consacrat”, a spus presedintele gruparii, Marius Stan.

FCM Bacau: 15 noutati de la “sateliti”

35 de jucatori au participat la primul antrenament condus de Cristi Popovici, dar nu mai putin de 15 dintre ei au reprezentat noutati de la “satelitii” FCM Bacau II, Laminorul Roman sau Petrolul Moinesti. Tehnicianul spune ca va pastra in lot doar 25 de jucatori pentru stagiul de pregatire de la Slanic Moldova din perioada 7-16 iulie. Patru dintre cei mai buni jucatori ai echipei, Ignatescu, Apostol, Codreanu si Petcu, nu mai au contract cu FCM si au termen pana la inceputul saptamanii viitoare sa se decida daca isi prelungesc sau nu intelegerile cu clubul bacauan. Altor doua vedete ale echipei din sezonul precedent, Narcis Raducan si Catalin Cursaru, le-au expirat contractele cu FCM si nu doresc sa le renegocieze, cautandu-si angajamente in strainatate.

FC Arges: Sorin Cartu e multumit!

Antrenorul Sorin Cartu a avut nu mai putin de 32 de fotbalisti la prima sedinta de pregatire a noului sezon, inclusiv cele trei noutati: Rohat de la Otelul Galati, Buhus si Murgan de la Universitatea Craiova. Singurele plecari, deocamdata, sunt cele ale lui Domocos si Vrajitoarea, ambii fotbalisti fiind “reorientati” de Gigi Netoiu. “Sunt multumit de sportivii care s-au prezentat la reunirea lotului. Sunt cei pe care i-am cerut. Mai era loc de cateva transferuri, dar cei din conducerea clubului mi-au spus ca n-au mai fost bani”, a spus Cartu.
Marea problema a pitestenilor o reprezinta insa lipsa de lichiditati. Mai multi actionari ai clubului au anuntat ca refuza sa mai sustina echipa in noul sezon, iar acum se pare ca “lovitura de gratie” ar putea veni de la Consiliul Local Pitesti, un alt actionar al clubului, care s-ar putea retrage. FC Arges va participa in perioada 14-27 iulie la un turneu in Belgia, alaturi de Anvers (Belgia), Feyenoord Roterdam (Olanda) si de o echipa din Egipt.

Pandurii Tg. Jiu: lot de B in A

Emil Sandoi, antrenorul cu care Pandurii Tg. Jiu au promovat in premiera pe prima scena a fotbalului romanesc, s-a trezit la prima sedinta de pregatire pentru noul sezon cu exact acelasi lot de jucatori cu care incheiase campionatul Diviziei B. Pana acum, achizitiile pe care tehnicianul a mizat – Burca de la Dinamo, Miclea de la Poli Iasi, Domocos de la FC Arges, Schumacher de la U Craiova si portarul Prunea, liber de contract – nu s-au concretizat, dar inca se mai poarta discutii. La primul antrenament, cu 22 de jucatori sub comanda, Sandoi s-a aratat a fi dezamagit de lotul actual, dar crede ca in cateva zile vor aparea surprize: “Sunt bucuros ca am toti jucatorii apti, in afara lui Popete (n.r. – in continuare accidentat). Surprizele vor aparea in zilele urmatoare. Din pacate, o serie de fotbalisti pe care ni-i doream au ajuns la alte echipe, dar speram ca aceia ce vor veni sa se integreze rapid in echipa noastra. Obiectivul echipei este unul singur: salvarea de la retrogradare”, a anticipat Sandoi.

Jiul Petrosani: de azi, cu Ionut Chirila

Revenirea Jiului pe prima scena a insemnat si cautarea unui nou antrenor. Timp de mai multe saptamani s-au dus negocieri cu tehnicieni precum Mircea Rednic, Aurel Sunda, Dorinel Munteanu sau Ioan Ovidiu Sabau, pentru ca alesul sa fie… Ionut Chirila. El se va prezenta de azi la echipa, promitand ca va indeplini obiectivul, acela de a pastra formatia pe prima scena. Achizitiile sunt, deocamdata, doar pe hartie, dar cum nu sunt bani, probabil ca acolo vor si ramane. Patronul Alin Simota cerut ajutor Primariei si a Consiliului Judetean pentru modernizarea stadionului pe care evolueaza Jiul, dar nu l-a primit si acum ameninta cu mutarea echipei in alt oras! “Numai la Petrosani si la Arad s-a mai intalnit asa ceva – spune consilierul patronului, Gigi Boruga -, sa nu sprijine echipa Consiliul Local. Daca nu vom fi ajutati, patronul se gandeste sa mute echipa la Targu Jiu, unde exista intelegere. Acum suntem in Divizia A, trebuie sa fim ajutati. Ce credeti ca echipa Corvinul Hunedoara se desfiinta daca Primaria o ajuta? Nu se desfiinta”, a declarat Gheorghe Boruga.

CFR Cluj: A semnat Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu va mai juca cel putin un sezon. Ieri, in fata ziaristilor din Cluj, el a semnat un contract de antrenor-jucator cu CFR pentru doua sezoane, obiectivul sau fiind clasarea echipei pe primele trei locuri! Tot ieri a avut loc si prezentarea oficiala, “Munti” spunand ca nu regreta despartirea de Steaua pentru ca cei de acolo, si nu el, au dorit despartirea. “Steaua este un capitol incheiat pentru mine. Nu am primit o oferta de a continua acolo si am ajuns la CFR. Nu regret nimic. Suporterii din Ghencea au ramas in sufletul meu si eu in sufletul lor, si cred ca voi fi primit bine cand voi juca la Bucuresti cu CFR”, a spus Munteanu. In varsta de 37 de ani, Dorinel Munteanu a spus ca doreste sa joace in continuare pentru nationala. “Sper sa fiu in forma, ca Victor Piturca sa ma selectioneze in continuare la echipa nationala. Nici un selectioner nu m-a convocat pana acum numai pentru ca ma cheama Dorinel Munteanu si vreau sa joc la nationala. Nu am probleme cu Hagi si nu mi-am pus problema ca o sa-l depasesc la selectii”. Fostul antrenor al echipei, Aurel Sunda, a devenit director de achizitii la CFR Cluj, o premiera pentru fotbalul romanesc.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă