4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFIFA si UEFA, cu ochii pe jocul din Vilnius

FIFA si UEFA, cu ochii pe jocul din Vilnius

CFR Cluj, marea revelatie a Cupei UEFA-Intertoto, poate lua azi, la Vilnius, o optiune importanta pentru a se califica in finala competitiei, de unde nu mai exista decat un pas pana la intrarea in primul tur al Cupei UEFA. Daca Dorinel Munteanu va reusi sa isi monteze jucatorii inca o data, asa cum a facut-o inaintea jocurilor cu Athletic Bilbao si Saint Etienne, atunci victoria nu poate fi decat a formatiei noastre, mai valoroasa decat o echipa situata pe penultimul loc in Lituania si acuzata din toate partile ca ar fi trucat dubla cu grecii de la Egaleo pentru a inregistra castiguri la bursa pariurilor.

Bolsevicii lituanieni

Din pacate, partida este precedata de un imens scandal iscat de autoritatile lituaniene, care mai intai au dat viza de intrare in aceasta tara sarbilor din lotul CFR-ului, pentru ca apoi sa o retraga! Astfel, clujenii se vedeau privati de prezenta a trei dintre cei mai importanti jucatori ai lor – Sead Bruncevic, Svetozar Mijin si Zoran Milosevic -, cei trei sarbi fiind fotbalisti experimentati, utili formatiei.
Presedintele clujenilor, Ioan Muresan, vede in aceasta actiune un complot. “Cetatenii din afara Uniunii Europene au nevoie de viza de intrare in Lituania, iar luni un delegat al echipei a plecat la Ambasada Lituaniei din Budapesta pentru a obtine vizele jucatorilor sarbi, insa ni s-a spus ca ne trebuie invitatie de la Zalgiris Vilnius. Dupa rugaminti indelungate, am primit asigurari ca vom primi vizele. Intre timp, am reusit sa vorbesc la Vilnius, iar cei de acolo au trimis invitatiile. Am obtinut vizele, dar ni s-a solicitat si stampila Oficiului de Emigrari a Ministerului de Externe al Lituaniei, operatiune ce dureaza minimum doua zile!”, povesteste Muresan. “Dupa ore de discutii la telefon, delegatul a primit pasapoartele, dar cu stampila de anulare a vizelor de intrare in Lituania”, a mentionat Muresan.

Protest la varf

CFR Cluj va protesta la UEFA si FIFA, la Ministerul Afacerilor de Externe din Lituania si va cere sprijinul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. “Nu era nevoie de o invitatie, ca nu ma duceam sa joc un amical. O sa trimitem prin e-mail un protest la UEFA si voi interveni pe langa delegatul forului european la Vilnius. Jucatorii vor intra cu banderole albe pe brat si ne gandim sa intarziem meciul cu trei minute. Trebuie sa atragem atentia cumva, nu putem sta cu mainile in san”, a mentionat Muresan.
Presedintele CFR Cluj a precizat ca nu exclude ca acest incident sa fie provocat chiar de conducerea clubului lituanian. “Este un tratament bolsevic la care am fost supusi, un complot din partea autoritatilor lituaniene. Au functionat niste fire rosii, cum erau pe vremuri si la noi, intre Vilnius si Ambasada de la Budapesta. Nu pot sa fac dovada, dar voi avea pasapoartele, pe care se vede ca jucatorii au primit viza, dar apoi li s-a anulat”, a afirmat presedintele clujean.

Acuzati ca ar fi aranjat cu grecii

Trecand de acest incident, partida de la Vilnius, semifinala a Cupei UEFA-Intertoto, ar trebui sa fie penultimul pas al clujenilor spre o performanta fara precedent in fotbalul romanesc Ð la aceasta competitie Ð, adica ajungerea in finala. CFR poate invinge, cu sau fara cei trei jucatori sarbi, valoarea sa fiind superioara lituanienilor.
Echipa din Vilnius se afla in acest moment pe penultimul loc al clasamentului, numai ca are nu mai putin de sase partide nedisputate fata de lidera! Parcursul european al lituanienilor a fost unul extrem de lejer in primele doua tururi si marcat de o sumedenie de acuzatii pentru turul III, cand balticii au eliminat Egaleo Atena. Toata lumea speculeaza asupra dublei manse cu echipa greceasca (3-1 pentru lituanieni in deplasare, 3-2 pentru greci la Vilnius!), avansand ideea ca la mijloc ar fi fost un aranjament care sa bulverseze piata pariurilor si sa faciliteze mari castiguri… De altfel, s-a spus la un moment dat ca UEFA ar putea interveni si lansa o ancheta asupra dublei partide, la finalul careia echipele sa fie scoase din competitie, dar pana la urma procedura nu a mai fost declansata.
Partida Zalgiris Vilnius Ð CFR Cluj va incepe la ora 18,30 si va fi transmisa in direct de TV Sport. Brigada de arbitri este olandeza, cu Ruud Bossen la centru. Jocul retur va avea loc miercurea viitoare, la Cluj, de la ora 17.

UEFA a intervenit pentru CFR!

Sead Bruncevici si Zoran Milosevic, jucatorii sarbi ai formatiei CFR Cluj, au facut in ultima clipa deplasarea impreuna cu echipa la Vilnius, desi acestia nu aveau viza de la ambasada Lituaniei! Responsabilii clubului ardelean au primit asigurari din partea oficialilor din cadrul consulatului Romaniei la Vilnius ca fotbalistii sarbi vor primi, pe aeroport, dreptul de intrare in Lituania dupa ce UEFA a intervenit in favoarea lor. “Compania aviatica cu care ne deplasam in Lituania a riscat primindu-i pe cei doi jucatori la bord, pentru ca – daca ei sunt intorsi – e pasibila de amenzi de mii de euro. Sarbii au primit acordul de a urca in avion abia dupa ce a sosit pe fax o adresa din partea FRF”, a spus Muresan.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă