8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

Ballack, fotbalistul german al anului

Mijlocasul formatiei Bayern Munchen, Michael Ballack, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului din Germania de catre jurnalistii sportivi, care l-au ales si pe tehnicianul Felix Magath cel mai bun antrenor al sezonului trecut, informeaza AFP. Ballack a obtinut 516 voturi, devansandu-l pe Lukas Podolski de la FC Koln, care a primit 103 voturi in cadrul sondajului efectuat de publicatia Kicker. Felix Magath, care a castigat Cupa si campionatul Germaniei cu Bayern Munchen in 2004/2005, a fost ales cel mai bun antrenor al anului cu 433 de voturi in fata omologului sau de la FSV Mainz., Jurgen Klopp (328).

Larry Brown, la echipa New York Knicks

Fostul tehnician al echipei Detroit Pistons, Larry Brown, va prelua conducerea formatiei New York Knicks si va deveni cel mai bine platit antrenor din istoria sportului profesionist american, a informat miercuri cotidianul New York Daily News, citat de AFP. Cotidianul, care citeaza mai multe surse sub acoperirea anonimatului, precizeaza ca intelegerea, pe 5 sau 6 sezoane, urmeaza sa fie finalizata si garanteaza ca Brown va primi suma de 50-60 milioane de dolari. El va avea ca scop redresarea unei echipe ce a inregistrat 49 de infrangeri si a castigat 33 de meciuri in sezonul trecut. Brown a condus echipa Detroit Pistons, alaturi de care a castigat titlul NBA in 2004 si a jucat finala in 2005, pierduta in fata formatiei San Antonio Spurs.

A incetat din viata antrenorul Marin Moraru

Marin Moraru, antrenorul care i-a descoperit si lansat in “lumea buna” pe Liviu Ciobotariu, Tinel Petre, Catalin Lita si Mihai Baicu la centrul de copii si juniori al FC National, a incetat din viata. Marin Moraru a jucat la echipa de seniori a “bancarilor” intre anii 1973 si 1975, din anul 1983 activand neintrerupt, pana in prezent, ca antrenor in cadrul aceluiasi club. Intre 1963 si 1973 Moraru a evoluat la Steaua Bucuresti, Chimia Ramnicu Valcea, Poiana Campina, Petrolul Ploiesti si Autobuzul Bucuresti. A fost antrenor secund al formatiei Progresul intre 1984 si 1987. Moraru a fost antrenor principal al actualei echipe FC National in turul campionatului 1987/1988, cand activa in Divizia B si in campionatul 1989/1990, cand formatia era in Divizia C.

Franta si Anglia, in finala CM-Under 19

Reprezentativele Frantei si Angliei se vor intalni in finala Campionatului Mondial pentru juniori Under-19, care se desfasoara in Irlanda de Nord, informeaza AFP. Anglia a obtinut calificarea in finala dupa ce a invins cu scorul de 3-1 nationala Serbiei-Muntenegru, in timp ce echipa Frantei s-a calificat dupa ce a castigat meciul cu Germania cu scorul de 3-2. Finala dintre Franta si Anglia se va disputa vineri la Belfast.

Alexa a infruntat si Manchester United

Formatia Manchester United a invins cu scorul de 3-0 (2-0) echipa Beijing Hyundai, la care evolueaza jucatorul roman Dan Alexa, intr-o partida amicala disputata la Beijing, informeaza AFP. Golurile echipei Manchester United au fost marcate de Scholes '41, '44 si Park '48. La meci au asistat aproximativ 40.000 de spectatori.

Suporter condamnat la 15 ani de inchisoare

Un britanic in varsta de 19 ani, suporter al echipei Liverpool, a fost condamnat de justitia din Bulgaria la 15 ani de inchisoare pentru tentativa de omucidere, a anuntat agentia de presa BTA. Michael Shields a fost gasit vinovat pentru ranirea grava a unui barman in statiunea balneara Golden Sands, estul Bulgariei, unde suporterul isi petrecea vacanta, dupa ce asistase pe 25 mai la Istanbul la finala Ligii Campionilor, castigata de Liverpool in fata formatiei italiene AC Milan. Barmanul a fost lovit violent cu o piatra in momentul in care a intervenit pentru a opri un conflict izbucnit pe strada. Barbatul a avut nevoie de o interventie chirurgicala pe creier.

Jun, la Trabzonspor

Atacantul ceh al echipei Sparta Praga, Tomas Jun, a semnat un contract pentru cinci sezoane cu formatia Trabzonspor, a anuntat impresarul jucatorului, Zdenek Nehoda, citat de agentia CTK. Agentia CTK sustine ca valoarea contractului se ridica la 3,3 milioane de euro. “Este minunat ca Jun va disputa deja pentru Trabzonspor meciul retur din al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor impotriva echipei cipriote Anorthosis Famagusta”, a declarat Nehoda. Jun, in varsta de 22 de ani, a fost convocat de cinci ori la nationala Cehiei si a fost selectionat de 21 de ori in reprezentativa de tineret. El a marcat un gol pentru nationala de seniori si trei pentru echipa de tineret. Jun a disputat 102 meciuri in campionatul Cehiei, pentru care a inscris 32 de goluri.

Becker s-a despartit de Caroline Rocher

Fostul tenisman german Boris Becker a declarat pentru publicatia Gala ca s-a despartit de prietena sa Caroline Rocher, informeaza AFP. “Traversam o perioada de criza de sase luni, cauzata mai ales de desele mele deplasari profesionale”, a declarat Becker, potrivit unui comunicat al publicatiei. Becker, in varsta de 37 de ani, a afirmat ca s-a despartit “in termeni buni” de Caroline Rocher, in varsta de 28 de ani, o balerina nascuta la Saint-Etienne, cu care avea o relatie de trei ani. Rocher sustine ca Becker i-a fost fidel in aceasta perioada. Potrivit cotidianului Bild de marti, fostul tenisman german ar avea o noua prietena originara din Rusia, Elena L., in varsta de 17 ani, pe care a intalnit-o la Mallorca.

Elisabeta Lipa, angajata la MAI

Fosta canotoare Elisabeta Lipa si-a vazut in sfarsit visul cu ochii Ð lucreaza in Ministerul Administratiei si Internelor. In ciuda apropourilor mai multor “binevoitori”, care i-au sugerat in nenumarate randuri ca ar fi mai bine sa iasa la pensie si sa-si incaseze linistita renta viagera, fosta sportiva nu s-a lasat pana nu a obtinut slujba la minister. Lipa a sustinut o serie de concursuri pana a fost numita director adjunct la Directia Informare si Relatii Publice din cadrul MAI. Deocamdata fosta multipla campioana olimpica nu stie care ii vor fi atributiile exacte, dar cel mai probabil va coordona miscarea sportiva din MAI. “Mai intai trebuie sa ma acomodez si sa cunosc toate structurile din cadrul ministerului, iar apoi sa ma gandesc la o strategie de lucru”. Intre timp ea se va ocupa de administrarea celor peste 4 miliarde de lei pentru sinistratii ramasi fara locuinte in urma inundatiilor din Moldova, fonduri stranse in urma apelului umanitar lansat in cadrul MAI de ministrul Blaga.

Oprea, prima infrangere a anului

La reuniunea atletica de la Stockholm, Marian Oprea, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena la triplusalt, a suferit prima infrangere din acest sezon. El a sarit 17,44 m, cu 4 cm mai putin decat primul clasat, brazilianul Jadel Gregorio. “N-am fost in cea mai buna zi a mea, dar nici in cea mai proasta. Brazilianul este un atlet de top, cu care m-am intrecut la mai multe concursuri, iar de data asta el a sarit mai mult ca mine. Nu-i insa nici o nenorocire”, a spus Marian Oprea, care, fara sa incerce sa gaseasca o justificare pentru infragerea din Suedia, a dezvaluit ca l-a jenat usor un calcai. “La Mondiale va fi cu totul altceva”, a mai spus Marian Oprea, care spera ca la editia din acest an a CM sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă