13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFrancezul David Poisson, campion de schi alpin, a murit la un antrenament

Francezul David Poisson, campion de schi alpin, a murit la un antrenament

Francezul David Poisson (35 ani), medaliat cu bronz în proba de coborâre din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2013, a încetat din viață luni, după o căzătură în timpul unui antrenament, a anunțat Federația franceză de schi (FFS), citată de AFP, informează Agerpres.

Accidentul s-a produs în stațiunea Nakiska din Canada.

"Devastați de această veste", președintele FFS, Michel Vion, directorul tehnic național Fabien Saguez și întregul staff sportiv și personalul administrativ al federației "se alătură durerii apropiaților săi, în aceste momente dificile", se precizează într-un comunicat al Federației.

Moartea lui David Poisson s-a produs la 16 ani după cea a schioarei franceze Regine Cavagnoud, care a încetat din viață în urma leziunilor cerebrale grave pe care l-a suferit în timpul unui antrenament.

Campioană mondială la slalom super-uriaș, Cavagnoud a lovit un antrenor, în timpul unei sesiuni de pregătire pe un ghețar austriac, în data de 29 octombrie 2001, schioarea decedând două zile mai târziu, la spital.

Moartea accidentală a lui Poisson reamintește de pericolele curselor de coborâre, care se desfășoară la viteze amețitoare, chiar dacă securitatea pistelor a fost îmbunătățită în ultimele două decenii, o preocupare constantă a organizatorilor și a Federației internaționale de schi (FIS).

David Poisson și partenerii săi din grupul de viteză al echipei Franței se pregăteau de câteva zile la Nakiska, în vederea probelor de coborâre și slalom super-uriaș de la Lake Louise (Canada), contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, programate pe 25 și 26 noiembrie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă