17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania - Grecia, 4-2, scor final. Victorie fără emoţii pentru echipa lui...

Germania – Grecia, 4-2, scor final. Victorie fără emoţii pentru echipa lui Lahm.

Echipei de fotbal a Germaniei s-a calificat vineri în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce învins Grecia cu scorul de 4-2 (1-0), la Gdansk, în sferturile de finală ale competiţiei, potrivit Agerpres.

 

Deşi a început fără trei titulari, Thomas Müller, Lukas Podolski şi Mario Gomez, ”Nationalmannschaft” s-a impus prin golurile marcate de Philipp Lahm (39), Sami Khedira (61), Miroslav Klose (68), Marco Reus (74), în timp ce pentru eleni au marcat Giorgos Samaras (55) şi Dimitris Salpingidis (89 – penalty). În semifinale, Germania va întâlni la Varşovia învingătoarea din meciul Anglia – Italia.

Cum era de aşteptat, jocul a avut un singur sens în prima repriză, grecii limitându-se la o apărare ”ca le Termopile”, în faţa presiunii germane. Germania a forţat poarta lui Sifakis, busculat în min. 5 al partidei, când mingea a intrat în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Reus (12) a greşit complet şutul, din poziţie bună, după care nemţii au cerut penalty, Khedira fiind ţinut în careu de Torossidis (16). Ozil a ratat o mare ocazie în min. 23, când a tras în Sifakis, după care portarul grec a respins şutul lui Reus (24). Acesta a fost în prim plan şi un minut mai târziu, dar mingea deviată de el din careul mic a oclit poarta.

Grecia a reuşit să iasă puţine momente din propriul teren şi Ninis a expediat un şut reţinut în doi timpi de Neuer (32).

După acest scurt respiro, Germania şi-a reluat dominarea categorică, iar Schurrle nu a nimerit poartă (33), iar Sifakis a respins şutul lui Khedira (36).

Nationalmannschaft a reuşit să deschidă scorul prin căpitanul Lahm, care a driblat un grec şi a şutat bine la păianjen din afara careului (39).

Schurrle a fost în continuare imprecis şi a irosit două şanse bune în finalul de repriză (45 şi 45+2).

La reluare, elenii şi-a arătat intenţiile, prin introducerea a doi jucători ofensivi, Gekas şi Fotakis, dar tot Germania a condus ostilităţile. Echipa lui Loew a avut o oportunitate bună, prin Klose, rămas liber în poziţie excelentă (54), dar acesta a preferat o pasă şi faza s-a stins. Un minut mai târziu, grecii au dat lovitura pe un contraatac purtat în doi: Salpingidis a demarat pe partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii, de unde Samaras a sancţionat pasivitatea lui Boateng (55).

După câteva minute de uluială, Germania a reuşit să revină în avantaj, la capătul unei faze superbe: Boateng a centrat de pe partea dreaptă şi Khedira a venit în viteză şi a reluat din voleu fără şanse pentru Sifakis (61). Reus a fost deposedat în careu de Papastathopoulos (64), după care Klose a majorat diferenţa, cu o lovitură de cap, la un corner la care portarul a ieşit târziu (68). Sifakis a respins şutul aceluiaşi Klose (69), după care Muller a tras pe lângă poartă (71). Marco Reus (74) a marcat al patrulea gol al Germaniei, după ce Sifakis a respins şutul lui Klose.

Ozil a mai avut două ocazii de gol (81, 85), iar grecii au reuşit să mai puncteze o dată, prin Dimitris Salpingidis (89), dintr-un penalty acordat la henţul lui Boateng.

Deşi avea ambiţii mari în acest meci, Grecia nu a reuşit să facă faţă până la final diferenţei de valoare dintre cele două team-uri şi a pierdut destul de clar. Elocvente sunt câteva cifre oferite de site-ul oficial UEFA, toate în favoarea germanilor: 24-9 la şuturi (14-5 pe poartă), posesie 67%-33%.

 

Germania se califică în semifinale după un meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte. Grecia a arătat ca o echipă ambiţioasă, dar care nu a putut să-şi depăşească condiţia. 

 

min. 90. Final de meci.

min. 88. Goool Grecia. Salpingidis marchează din penalty.

min. 87. Penalty pentru Grecia. Boateng este lovit de minge în mână, henţ clar.

min. 82. Sut bun al lui Fotakis dar portarul Germaniei retine fără probleme.

min. 74. Gool Germania. Reus marchează cu un sut sub bară de la 15 metri.

min. 68. Goool Germania. Centrare şi Klose marchează cu capul pe fondul unor greşeli în lanţ ale fundaşilor greci şi după o ieşire neinspirată a portarului.

min 60. Goool Germania. Sut incredibil din voleu al lui Khedira.

min. 55 Goool Grecia, a marcat SAMARAS. Contraatac rapid purtat pe flancul drept de Salpingidis, iar centrarea acestuia, la 4 metri, este transformată în gol de Giorgios Samaras.

min. 52.  Un contraatac al grecilor, purtat în doi jucători, s-a încheiat, după ce Neuer l-a blocat pe Salpingidis.

min.46. A început repriza a doua. Schimbare la greci, Ninis a fost înlocuit de Fotakis.

min. 45. Fluier final al unei reprize în care Grecia nu a contrat aproape deloc în atac.

min. 44. Germania îşi continuă imperturbabilă atacurile. Şutul lui Schurrle a fost deviat în corner de Maniatis.

min. 39. Gool Germania. Sut superb la coltul lung, de la marginea careului de 16 metri al capitanului Germaniei, Lahm.

min. 31. Prima ocazie a Greciei. Şut al lui Ninis, destul de slab însă.

min. 24 sut Reus din voleu dar mingea trece pe lângă poarta. Grecii par depăşiţi, nu reuşesc să ţină mingea mai mult de zece secunde.

min.22. Cea mai mare ocazie a Germaniei. Combinaţie bună în careu dar şutul lui Ozil este superficial în picioarele portarului grec.

min. 15. Centrare Boateng dar Khedira nu ajunge la minge. Nemţii cer penalty

min. 12 Şutul lui Reus, de la marginea careului de 16 metri, a trecut pe lângă poarta lui Sifakis.

min. 2 Schweinsteiger marcheaza dar arbitrii anuleaza golul pentru off-side

min.1 Prima ocazie a Germaniei. Klose alunecă şi ratează întâlnirea cu mingea.

min. 1 A început meciul.

Update.

Echipele de start

GERMANIA: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Reus, Ozil, Schurrle – Klose
Rezerve: Wiese, Zieler, Schmelzer, Höwedes, Mertesacker, Gündoğan, Müller, Bender, Kroos, Götze, Podolski, Gomez
Antr. J. Low

GRECIA: Sifakis, Torosidis, Papadopoulos, Sokratis, Tzavellas, Makos, Maniatis, Katsouranis, Ninis, Salpingidis, Samaras
Rezerve: Chalkias, Tzorvas, Malezas, Fotakis, Fortounis, Fetfatzidis, Liberopoulos, Mitroglou, Gekas
Antr. F. Santos

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)

 

 

 

Vineri, la Gdansk, are loc meciul dintre echipele de fotbal ale Germaniei şi Greciei, din sferturile de finală ale EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina (8 iunie – 1 iulie), potrivit Agerpres.

Germania nu a pierdut niciodată în faţa Greciei în opt meciuri (5 victorii, 3 egaluri), şapte dintre ele fiind oficiale. Singura confruntare la un turneu final, EURO 2008, s-a încheiat, însă la egalitate, 0-0.

Nationalmannschaft a ajuns la o serie de 14 meciuri oficiale câştigate la rând, de la eşecul suferit în faţa Spaniei în semifinalele Cupei Mondiale din 2010. De la EURO 2008, Germania a pierdut doar două din cele 30 de meciuri oficiale disputate şi a câştigat 26.

Atacantul Miroslav Klose, golgheterul Germaniei în calificări, cu 9 goluri, nu a înscris deloc la EURO 2012, unde a fost folosit mai ales din postura de rezervă.

Grecia, surprinzătoarea câştigătoare de la EURO 2004, s-a calificat în sferturile de finală graţie unei victorii neaşteptate cu 1-0 în faţa Rusiei. A fost al optulea meci consecutiv în care elenii au marcat un singur gol şi au ajuns la 12 partide la rând în care au înscris.

Grecia este o echipă greu de învins, fapt dovedit şi de faptul că are doar două eşecuri în 24 de partide jucate în ultimii doi ani.

Succesul Greciei în faţa Rusiei (1-0), singura formaţie care a învins-o la EURO 2004, înainte ca elenii să ia titlul continental, a fost primul pentru Grecia de la turneul final din Portugalia.

În meciul de la Gdansk, care va fi arbitrat de slovenul Damir Skomina, grecii au trei absenţe, căpitanul Karagounis şi fundaşul Jose Holebas sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce fundaşul Avraam Papadopoulos este accidentat.

Echipele probabile:

Germania: Neuer – Lars Bender, Badstuber, Hummels, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Thomas Mueller, Mesut Ozil, Lukas Podolski – Mario Gomez. Selecţioner: Joachim Loew.

Grecia: Sifakis – Torosidis, Kyriakos Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas – Katsouranis, Maniatis – Salpingidis, Makos, Samaras – Gekas. Selecţioner: Fernando Santos.

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă