14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInca un tenisman in "clubul milionarilor"

Inca un tenisman in “clubul milionarilor”

Tenismanul Victor Hanescu a depasit suma de un milion de dolari castigata din tenis, performanta care-l situeaza pe locul patru in clasamentul premiilor obtinute de jucatorii romani, dupa Andrei Pavel, Ilie Nastase si Adrian Voinea. In urma participarii la Australian Open, unde a fost eliminat in primul tur, Hanescu, 24 de ani, a ajuns la 1.000.460 de dolari castigati in cariera.
Jucatorul roman care a obtinut cei mai multi bani din tenis este Andrei Pavel, 4,416 milioane de dolari, fiind urmat de Ilie Nastase cu doua milioane de dolari si de Adrian Voinea cu 1,8 milioane de dolari. In ierarhia similara feminina primul loc il ocupa Irina Sparlea, care a castigat 2,6 milioane de dolari in cariera, in timp ce Ruxandra Dragomir este a doua, 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, 1,2 milioane de dolari.
Cu o semifinala la New Haven si trei sferturi de finala la Kitzbuhel, Sopot si Roland Garros Hanescu a reusit in 2005 cea mai buna clasare la sfarsit de an din cariera sa, locul 36, 856 de puncte, in ierarhia ATP Entry Raking, precedenta performanta personala fiind realizata in 2003, locul 70.
Victor Hanescu a obtinut cel mai mare premiu din cariera la Roland Garros in 2005, unde a primit 140.000 de dolari pentru calificarea in sferturile de finala, faza a competitiei in care a fost eliminat de liderul clasamentului ATP, elvetianul Roger Federer.
Hanescu joaca in circuitul profesionist din anul 2000, cele mai bune performante ale sale fiind calificarea in semifinalele turneelor de la Scottsdale din 2004 si New Haven din 2005, precum si atingerea sferturilor de finala ale Roland Garros, tot in 2005.
Din nefericire, in perspectiva meciului SUA-Romania din cadrul turului intai al Grupei Mondiale a Cupei Davis Hanescu nu a reusit nici o victorie in 2006, fiind eliminat in runda inaugurala la toate turneele la care a participat (Doha, Sydney si Australian Open). Cu toate acestea, el a acumulat 31.520 de dolari premii in aceasta luna. Ultima sa victorie dateaza din 17 noiembrie 2005, cand l-a invins pe croatul Sasa Tuksar la turneul challenger de la Dnepropetrovsk.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă