13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLa portile finalelor europene la handbal

La portile finalelor europene la handbal

A venit si randul baietilor sa faca furori prin Europa handbalistica. Azi si maine doua formatii masculine, HCM Constanta in Cupa Cupelor si Steaua Bucuresti in Cupa Challenge, joaca pe teren propriu prima mansa a semifinalelor, sperand nu numai in victorii, ci si in rezultate cat mai detasate care sa le permita sa abordeze returul de peste o saptamana la adapostul unor diferente de scor cat mai linistitoare. E adevarat insa ca ambele echipe din tara noastra pornesc cu sansa a doua, dar nu ar fi pentru prima oara cand se intampla asa!

Steaua-Agram Medvescak Zagreb

Bucurestenii de la Steaua vor fi primii care vor ataca semifinalele europene azi, de la ora 17.15, urmand a intalni in sala “Ioan Kunst Ghermanescu” puternica echipa croata Agram Medvescak Zagreb in penultimul act al Challenge Cup.
Din fericire, meciul a putut sa se dispute pana la urma in Bucuresti, in sala care a fost “martora” superbei calificari din sferturi, cand peste 5.000 de fani au purtat Steaua pe brate spre victorie si calificare impotriva lui Vardar Skopje. Handbalul a beneficiat de intelegerea celor de la dans sportiv, care inchiriasera de mai multa vreme sala pentru un concurs international. Concursul de dans va incepe de la ora 8.30 iar in intervalul 14.40-20.00 va fi pauza pentru desfasurarea meciului de handbal. Virgil Grigore, unul dintre organizatorii concursului de dans sportiv, a precizat ca cel mai mare inconvenient il reprezinta schimbarea decorurilor. “Practic vom avea numai o ora si jumatate la dispozitie ca sa transformam o sala de jocuri intr-una de dans, ceea ce este extrem de greu. Cristian Gatu (n.r. – presedintele FR Handbal) ne-a promis ca va aduce militari sa ne ajute”, a spus Grigore, care a adaugat ca decorul va fi alb-negru, in stilul anilor '30.
Arena Ioan Kunst Ghermanescu este singura din Bucuresti care indeplineste standardele internationale pentru disputarea unui meci de handbal din cupele europene, astfel ca Steaua ar fi fost nevoita sa joace in provincie daca organizatorii Dance Masters 2006 nu ar fi fost de acord sa imparta sala.
Steaua se va baza si in acest meci pe inventivitatea si realizarile lui Mazilu, golurile lui Novanc, Sania, Birtalan jr., Stamate, Bogdan Voina sau Cian, pe agresivitatea apararii conduse de portarii Ciobanu sau Laufceag, dar si pe indicatiile tactice ale antrenorilor Vasile Stanga si Nicolae Munteanu. Adversara Stelei, Agram Medvescak Zagreb, are doi titulari in nationala Croatiei, campioana olimpica si locul patru la Euro 2006, Renato Sulici si Denis Buntici, dar si un lot extrem de omogen si agresiv, aceasta fiind o caracteristica a handbalului din fostele tari ale spatiului iugoslav. Dar cum Steaua a reusit sa o tina in frau pe Vardar Skopje, de ce nu ar face acelasi lucru cu adversara de azi din Zagreb?

HCM Constanta-Valladolid

Festivalul handbalului romanesc va continua maine pe litoral, HCM Constanta primind vizita unui superadversar, Valladolid, in semifinalele Cupei Cupelor. Tot de la ora 17.15, elevii lui Aihan Omer intalnesc o trupa ce are in componenta patru internationali spanioli (portarul Mendez, pivotul Garabaya, centrul Rodriguez si extrema Ugalda, vicecampioni la Euro 2006!), dar si alte nume celebre cum ar fi sarbul Muratovici, argentinianul Gull si portughezul Silva. O echipa foarte masiva, cu trei titulari de peste 2 metri! Antrenorul echipei constantene, Aihan Omer, considera ca sansele de calificare in dubla mansa cu Valladolid sunt de 50 la suta. “Sa fim optimisti. In aceasta faza nu mai conteaza cu cine jucam. Valladolid e puternica, dar cred ca sansele de calificare in finala sunt egale”, a declarat Aihan Omer, care ar fi dorit sa joace in deplasare meciul tur, dar, din pacate, HCM va disputa pe teren propriu prima partida.
Pentru prima oara dupa mai mult timp constantenii au la dispozitie intregul lot de jucatori, fara accidentati, lucru ce ar putea contribui la o victorie de prestigiu. Portarul Stanescu, realizatorii Florin Nicolae, Iacob, Kazic, Saulescu, Stavrositu si Dragicevic vor sa repete evolutiile de exceptie din sferturi, atunci cand au spulberat in ambele manse puternica reprezentanta a Danemarcei, Skjern, care initial pornea ca favorita.
Azi si maine handbalul masculin face legea in competitiile continentale, ambele meciuri putand fi urmarite in direct la Pro TV. Cu siguranta insa suporterii vor umple din nou cele doua arene, mai ales ca intrarea este libera la Bucuresti.

Programul primei manse a semifinalelor masculine


Liga Campionilor (ambele meciuri maine):
BM Ciudad Real (Spania)-SG Flensburg Handewitt (Germania)
MKB Veszprem KC (Ungaria)-Portland San Antonio (Spania)


Cupa Cupelor (primul meci azi, al doilea maine):
Chehovski Medvedi Chekhov (Rusia)-HSG Nordhorn (Germania)
HCM Constanta-Valladolid (Spania)


Cupa EHF (primul meci azi, al doilea maine):
VfL Gummersbach (Germania)-TBV Lemgo (Germania)
US Creteil Handball (Franta) – Frisch Auf Goppingen (Germania)


Cupa Challenge (ambele meciuri azi):
Steaua Bucuresti-Agram Medvescak Zagreb (Croatia)
Sporting Club Horta (Portugalia)-BSV Bern Muri (Elvetia)

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă