O jucătoare de tenis italiană, suspendată două luni pentru dopaj

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani a fost suspendată pentru o prioadă de două luni, după ce, la începutul anului, a fost depistată pozitiv la anastrozol. WTA a confirmat controlul pozitiv al sportivei.

Roxana Petre 0 comentarii

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani a fost suspendată pentru o prioadă de două luni, după ce, la începutul anului, a fost depistată pozitiv la anastrozol. WTA a confirmat controlul pozitiv al sportivei, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

Ca urmare a dezvăluirilor făcute de Corriere Della Sera, WTA a confirmat că Errani a fost controlată pozitiv la un test antidoping în afara competiției efectuat pe 16 februarie. La acest control, s-a depistat în eșantioanele sale letrozol (inhibator de aromatază nesteroid), precizează L'Equipe.

În 19 iunie, Errani a cerut să poată da explicații în fața unei comisii indepedente, așa cum avea dreptul, însă decizia oficială a fost dată abia pe 3 august. Întrucât nu a fost suspendată cu titlu provizoriu, Sara Errani a putut juca până la începutul lunii august.

În același timp, toate rezultatele obținute între 16 februarie și 7 iunie (data unui al doilea test care s-a dovedit negativ) sunt șterse din palmaresul său. Ea va putea din nou să se angajeze într-un turneu începând din 2 octombrie.

Sara Errani, care în 2013 a fost numărul cinci mondial, era înscrisă în calificări la Toronto, dar s-a retras din competiție.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...