12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO singura varianta: victoria

O singura varianta: victoria


Tricolorii pregatesc de luni, in cantonamentul de la Saftica, meciul cu Olanda. Un prim antrenament dupa reunirea lotului, urmat ieri de doua sedinte de pregatire: un antrenament dimineata si un joc-scoala cu Dinamo II dupa-amiaza, la care selectionerul a avut la dispozitie intreg lotul de 22 de jucatori convocati.


Optimismul capitanului

Optimismul manifestat de Victor Piturca la intalnirea cu mass-media la reunirea lotului, cand spunea: “Vom pregati jocul cu Olanda de maniera sa castigam. Chiar daca am si avut si varianta egalului, tot la victorie as fi pregatit partida. Trebuie sa putem”, s-a transmis si in randul jucatorilor.
“Mergem la Rotterdam sa castigam. Suntem optimisti si speram sa luam sase puncte din sase”, declara Cristi Chivu. “Contez mult pe intoarcerea lui Mutu la echipa nationala. Este un jucator de baza pe care l-am asteptat. Ne bucura mult ca este printre noi si speram sa fie decisiv, asa cum a fost si la inceputul campaniei de calificare”, a adaugat Chivu. Capitanul echipei nationale vorbeste si despre o eventuala venire a lui Gica Hagi pe banca tehnica a Stelei. “Presa din strainatate scrie despre Hagi mai mult de bine. In ultima vreme, Steaua este o echipa despre care s-a reinceput sa se vorbeasca, iar revenirea lui Hagi cred ca ar face numai bine fotbalului romanesc si in special clubului Steaua. Ar fi un lucru bun ca cel mai mare fotbalist din Romania sa antreneze in tara”.

Mutu, fericit si emotionat

Revenit dupa sapte luni la echipa nationala, Adrian Mutu, vadit emotionat, declara: “Vin la nationala cu bratele deschise. Mi-a fost dor de baieti si mi-a lipsit mult atmosfera de la lot. Ma simt alt om, parca m-am nascut din nou”. Atacantul echipei Juventus Torino a mai adaugat: “E normal sa nu fiu la forma maxima. Sper sa ajung cu bine la ora meciului si, daca domnul Piturca va apela la serviciile mele, voi da tot ce este mai bun din mine. Este foarte important sa invingem Olanda pentru ca, practic, acolo jucam calificarea. Insa nu stiu daca in mine trebuie sa-si puna romanii sperantele, salvatorul ar putea fi Mitea. Domnul Piturca a selectionat tot ce a avut mai bun in acest moment, au fost convocati cei mai in forma jucatori”.

Cu Mutu, nationala este mai puternica

Majoritatea tricolorilor sunt de parere ca Mutu poate face diferenta in partida de la Rotterdam. “Eu zic ca nationala noastra este mai puternica o data cu revenirea lui Mutu. El este jucatorul care poate face diferenta in aceasta partida, asa cum s-a intamplat in meciurile cu Finlanda si Macedonia. Mutu poate salva din nou echipa nationala”, spune Nicolae Mitea.
Daniel Pancu considera ca revenirea lui Mutu este, in primul rand, utila din punct de vedere moral. “Este un jucator extraordinar, sper sa ne ajute, asa cum a facut-o in cateva situatii.” La fel gandeste si Florentin Petre: “Sper ca revenirea lui Mutu sa fie de bun august pentru tricolori. Revenirea lui va conta. El poate face diferenta”.
Pentru portarul Martin Tudor, meciul cu Olanda este cel mai important din intreaga lui cariera, deoarece este un meci decisiv. Si portarul Stelei crede ca prezenta lui Mutu in echipa nationala este benefica si ca el poate face diferenta la Rotterdam.

Gica Popescu se bucura de revenirea lui Mutu

Impresarul Gica Popescu se bucura de revenirea lui Mutu: “Este un jucator important si este foarte bine ca s-a intors. Nu stiu in ce forma este Mutu, pentru ca a stat sapte luni de zile, sunt chiar opt luni de cand nu a mai jucat. Tinand insa cont ca e un meci atat de important, dorinta lui de a reveni si de a juca la acest meci poate sa suplineasca aceasta lipsa de antrenamente si de jocuri”. Gica Popescu spune ca meciul cu Olanda va fi foarte dificil: “Jucam cu Olanda si am vazut cat de puternici sunt. Au jucatori de mare valoare, insa, fiind ultima noastra sansa, trebuie sa avem curaj, sa mergem acolo pregatiti si montati, pentru ca nu avem alta optiune. Eu sunt convins ca olandezii se tem de noi, insa va fi foarte greu”.


Tineretul – patru stranieri, patru debutanti si nici un rapidist

Selectionata de tineret se pregateste, pana la plecarea in Olanda, pe terenul divizionarei B Juventus Colentina. Cuvantul de ordine al antrenorului Florin Marin transmis jucatorilor: “Vreau jucatori motivati. Trebuie sa repetam jocul bun din tur, cand am invins Olanda”. Selectionerul nationalei de tineret apreciaza ca lotul pe care il are la dispozitie este unul echilibrat, in care are incredere. Florin Marin regreta si se arata totusi ingrijorat de absentele notabile din echipa – Claudiu Keseru si Raul Ciupe, accidentati, si de cele ale lui Marius Constantin si Andrei Prepelita, suspendati. Tehnicianul conteaza mult pe “stranieri” – Hutan, Cocis si Florescu (Serif Tiraspol) si Marica (atacantul lui Sahtior Donetk). In lotul nationalei de tineret se afla patru debutanti – Chiacu si Herea (National), Minca (Apulum) si David (FCM Bacau). Florin Marin explica sec de ce nu i-a convocat pe jucatorii Rapidului Stancu, Grigore si Burdujan: “Fac parte dintre acei jucatori care au fost la lot si acum nu mai sunt.”

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă