6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOctavian Belu, amuzat de "teapa" luata de ziaristi

Octavian Belu, amuzat de “teapa” luata de ziaristi

Abia ajunsa ieri dimineata la Debrecen, gazda primei editii a Campionatelor Europene individuale de gimnastica, primul drum l-am facut, fireste, la Sala Fonix, locul unde, pana duminica, se vor intrece 157 de gimnasti si 101 gimnaste. In sala de antrenamente le-am gasit pe cele trei reprezentante ale noastre si pe Octavian Belu, antrenorul coordonator al lotului. Catalina Ponor, Florica Leonida si Daniela Sofronie se incalzeau inainte de concursul de calificari, care urma sa inceapa in cateva minute, in timp ce Octavian Belu, un “devorator de ziare” (chiar si cand este in strainatate le citeste pe Internet), se amuza pe seama stirii aparute ieri in mass-media din Romania potrivit careia Catalina Ponor urma sa evolueze in concursul individual compus. “Incredibil ce teapa au luat ziaristii cu Catalina Ponor. Cred ca din cauza modului in care au fost prezentate fisele de inscriere care erau cam confuze s-a creat impresia ca ea va face patru aparate. Este adevarat, Catalina s-a pregatit o perioada si la paralele si sarituri, dar in nici un caz pentru Europene, unde merge exclusiv pe aparatele ei favorite, barna si solul”, a precizat Octavian Belu. Confuzia vizavi de participarea Catalinei Ponor in concursul individual compus nu a fost insa singura creata la Debrecen. Cu cateva zile inainte de startul competitiei, in ziarele maghiare locale a fost prezentata Sabina Cojocar, care s-a retras de aproape doi ani din activitatea competitionala, drept una dintre vedetele intrecerilor, iar Monica Rosu, care nu a primit avizul medical pentru a fi prezenta la CE, aparea pe listele oficiale de participare si cu cateva ore inainte de inceperea calificarilor.

Catalina Ponor si-a confirmat clasa

In calificarile de ieri, Catalina Ponor si-a demonstrat clasa de mare campioana, prezentandu-se onorabil la sol si excelent la barna, aparate unde s-au inscris cele mai multe gimnaste, in jur de 93. Pentru exercitiul sigur, cu plecare din nota zece, de la barna, gimnasta noastra a fost notata cu 9,712. La sol, Catalina Ponor a concurat pentru prima data cu cipici si nu a putut realiza cateva elemente importante, lucru sanctionat de arbitre, care au inceput notarea de la 9,80. Din cauza altor cateva ezitari din timpul exercitiului, Catalina a primit in final 9,212. Reprezentanta noastra s-a calificat insa fara probleme, alaturi de alte sapte gimnaste, in finalele pe aceste aparate, de duminica. La paralele, singurul aparat la care a evoluat, Daniela Sofronie a obtinut 9,462 si a intrat de asemenea in finala.

Florica Leonida, inceput slab

Singura reprezentanta a Romaniei in concursul individual compus, Florica Leonida, a avut un start bun ieri in calificari, dar a incheiat sub asteptari. Ea a obtinut 9,025 la sarituri si 9,200 la paralele, dar la barna s-a dezechilibrat, ezitare din cauza careia a fost notata doar cu 8,375, iar la sol a facut un pas mare in afara covorului de concurs si a primit 8,450. Florica Leonida, care a acumulat astfel doar 35,050 puncte, s-a declarat extrem de nemultumita de prestatia sa. In finala de maine, unde vor intra primele 24 de gimnaste, notele din calificari nu vor intra in calcul, asa ca orice este posibil.

Reprezentanta Moldovei, trimisa acasa

Ultima echipa care s-a inscris la CE de la Debrecen a fost cea a Moldovei, dar pe jumatate. Din motive care n-au fost date publicitatii, antrenorul gimnastului Vasili Skuratkov, singurul care ar fi trebuit sa-i reprezinte pe vecinii nostri de peste Prut, nu a primit viza de intrare in Ungaria, iar sportivul a refuzat sa faca deplasarea fara profesorul sau. In aceste conditii, pe listele de participare unica reprezentanta a Moldovei a ramas Nina Popusoi, dar ieri a fost la randul sau trimisa acasa, pentru ca nici un oficial al Moldovei nu s-a prezentat la sedinta tehnica de dinaintea competitiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă