9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSi-au luat singuri viza pentru finala

Si-au luat singuri viza pentru finala

CFR Cluj e cu un pas in finala Cupei UEFA Intertoto la fotbal si, dupa sicanele pe care lituanienii le-au facut ardelenilor pentru acordarea vizelor de intrare in aceasta tara baltica, se poate spune ca Tilinca & Co. si-au luat acum singuri viza pentru finala. CFR a castigat cu 2-1 (1-0) partida sustinuta la Vilnius, cu Zalgiris, iar returul care va avea loc miercurea viitoare la Cluj nu ar trebui sa fie decat prilejul pentru a declansa fiesta in orasul de la poalele Feleacului.
Dorinel Munteanu vorbea, inainte de joc, despre oboseala echipei sale si nu se hazarda deloc. O formatie mica, cu o pregatire fizica la un nivel mediu, a sustinut deja sapte partide oficiale, cu patru deplasari dificile, lungi, iar campionatul nici macar nu a inceput. Acum, probabil si cu ajutorul “vulpoiului” Dorinel Munteanu, jucatorii vor sti cum sa se recupereze, pentru ca, ajunsi atat de aproape de visul de a juca in Cupa UEFA, ei nu-i pot da cu piciorul.

Nu a mai fost “Tili-Gol”

Avertizati de cele sase goluri marcate in sase partide de golgeterul clujean Tilinca, fundasii lituanieni au fost foarte atenti la miscarile acestuia, care nu a mai avut decat o singura oportunitate – mare, insa! – de a inscrie. La rampa au iesit, totusi, alti fotbalisti. In minutul 37, antrenorul-jucator Dorinel Munteanu a trimis o minge lunga spre careul advers, fundasii lituanieni au respins defectuos pana la Florin Dan, care a inscris cu un sut plasat de la aproximativ 16 metri. Gazdele au reusit sa egaleze in minutul 64, cand Dorinel Munteanu a gresit o preluare la mijlocul terenului, jucatorii lituanieni au interceptat si au declansat un contraatac, finalizat de Osipovitch. In minutul 79, Turcu a fost faultat in careul advers, Coroian a executat penalty-ul dictat de arbitru, iar portarul formatiei Zalgiris a respins, insa Anca, pe faza, a trimis mingea in poarta.
Pe scurt, asa s-a scris istoria acestui meci care inseamna un pas imens spre finala. Lituanienii nu au mai putut face “jocurile de culise” de care au fost acuzati dupa meciurile cu Egaleo (banuite de multi ca au fost aranjate pentru a fi facilitate castigurile la bursa pariurilor), asa ca CFR Cluj s-a impus clar si asteapta linistita returul.

Lens, optiune importanta

Celalalt meci care ne interesa din semifinalele Cupei UEFA Intertoto a fost Wolfsburg-Lens, jocul ce ar urma sa decida adversara formatiei noastre din finala. In tur, la Wolfsburg, scorul a fost egal, 0-0, asa ca putem spune ca formatia franceza a devenit favorita la calificare.
Iata si celelalte rezultate inregistrate in partidele disputate in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA Intertoto: Sigma Olomuc – SV Hamburg 0-1; Deportivo La Coru–a – Newcastle 2-1; Lazio Roma – Olympique Marseille 1-1; Valencia – Roda Kerkrade 4-0.

Ii asteapta pe cei de la Wolfsburg

Un grup de aproximativ 50 de suporteri au sarbatorit miercuri noapte, in Piata “Avram Iancu”, victoria echipei clujene in fata formatiei lituaniene Zalgiris Vilnius. “Victoriile lui CFR au devenit de-acum obisnuite, de aceea nu a venit mai multa lume”, a spus unul dintre fani. In ceea ce priveste finala… am prefera sa jucam cu Wolfsburg, fosta echipa a lui Dorinel Munteanu. Ne-ar placea sa castigam in Germania”, a declarat presedintele clubului, Iuliu Muresan.
CFR Cluj se afla acum “pe val” si ar fi foarte bine daca Dorinel Munteanu ar reusi sa-si tina jucatorii in frau, pentru ca de la extaz la agonie nu e decat un pas. Doar asa ar putea ardelenii sa conteze intr-adevar in lupta pentru titlu sau macar pentru podiumul campionatului viitor.

UEFA s-a obisnuit cu laudele

Site-ul UEFA noteaza, intr-un articol intitulat “CFR Cluj obtine o victorie vitala”, ca echipa pregatita de Dorinel Munteanu a obtinut in deplasare o victorie semnificativa in fata celor de la Zalgiris Vilnius, in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA Intertoto. “Un gol reusit de Adrian Anca a oferit echipei CFR Cluj o victorie semnificativa in fata formatiei Zalgiris Vilnius, in Lituania, apropiindu-se astfel de o finala UEFA Intertoto cu VfL Wolfsburg sau RC Lens. Golul lui Anca a fost o lovitura pentru echipa-gazda, care parea ca a reusit sa obtina un egal in prima mansa, pe teren propriu”, scrie sursa citata.
Sursa citata noteaza ca CFR Cluj a obtinut astfel a treia victorie in trei meciuri disputate in compania unor formatii din Lituania, in aceasta competitie, dupa succesele in fata formatiei FK Vetra, in primul tur de calificare.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă