10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSurpriză în tenis. Tânărul Shapovalov l-a eliminat pe faimosul Nadal din turneul...

Surpriză în tenis. Tânărul Shapovalov l-a eliminat pe faimosul Nadal din turneul de la Montreal

Tânărul tenisman canadian Denis Shapovalov (18 ani) a produs o enormă surpriză, joi seara, la turneul ATP Masters 1.000 de la Montreal, prin victoria reușită în fața spaniolului Rafael Nadal, principalul favorit, în optimile de finală, cu 4-6, 6-4, 7-6 (7/4), informează Agerpres.

Nadal, care mai avea nevoie de două victorii la Montreal, turneu dotat cu premii totale de 4.662.300 dolari pentru a deveni din nou numărul unu mondial, a făcut un meci bun, dar Shapovalov (143 ATP) a reușit lovituri incredibile.

Pentru Shapovalov este primul său sfert de finală la un turneu ATP, după ce în turul secund trecuse de alt tenisman cu nume, argentinianul Juan Martin Del Potro.

Tânărul canadian, care a primit o invitație pentru a evolua pe tabloul principal de la Montreal, va juca vineri, în sferturi, cu francezul Adrian Mannarino, care are parte și el de o premieră — sferturi la un Masters 1.000.

Mannarino, care în turul secund trecuse de alt canadian, Milos Raonic, l-a învins joi pe sud-coreeanul Hyeon Chung (56 ATP).

Roger Federer a reușit a 17-a sa victorie în tot atâtea meciuri cu spaniolul David Ferrer, 4-6, 6-4, 6-2, și va da în sferturi peste alt spaniol, Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 12, care s-a impus în fața francezului Gael Monfils, cu 4-6, 7-6 (7/5), 7-6 (7/2).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă