6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Piturca: "Trebuie sa si existe jucatorii de perspectiva..."

Victor Piturca: “Trebuie sa si existe jucatorii de perspectiva…”

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat, la conferinta de presa de la finalul meciului cu Olanda, ca la urmatoarele partide va apela la mai multi jucatori tineri, in scopul de a forma o reprezentativa competitiva in vederea viitoarei campanii de calificare. Piturca a apreciat ca in urma infrangerii suferite in meciul cu Olanda, sansele Romaniei de a se califica la turneul final al Cupei Mondiale din 2006, din Germania, sunt compromise in proportie de 99 la suta. “Am spus deja ca daca nu vor mai fi sanse, la ultimele jocuri care vor ramane de disputat in grupa noastra voi incerca sa aduc jucatori tineri, de perspectiva. Voi face acest lucru pentru a incerca sa formez un lot care sa ne dea sperante pentru preliminariile viitoare. Trebuie insa sa si existe acesti jucatori. S-a format deja un nucleu, insa ma voi edifica atunci cand ei vor juca la meciurile de calificare ale echipei nationale. Nu avem insa timp sa facem asta inainte de meciul cu Armenia”, a explicat selectionerul.
Piturca a subliniat faptul ca astepta mai multe de la jucatori precum Mutu, Pancu si Mitea. “In meciul de azi am folosit jucatori noi, ca Tamas si Mitea si in viitor cu siguranta vor mai veni cativa la meciurile urmatoare. Asteptam mai multe de la unii jucatori. Mitea a fost aproape inexistent, Pancu a avut si un rol defensiv mai accentuat. La Mutu s-a vazut lunga perioada de inactivitate, insa chiar si asa nu a facut un joc rau”, a declarat tehnicianul, care considera ca daca Mutu ar fi reusit sa inscrie la faza din minutul 25, premergatoare primului gol, rezultatul partidei de la Rotterdam ar fi fost altul.

Chivu nu vrea un “dezastru”

Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, spera ca in meciurile pe care prima reprezentativa le mai are de disputat in preliminariile CM 2006 sa se formeze o echipa competitiva in vederea urmatoarei campanii de calificare, cea la turneul final al Campionatului European din 2008. “Speram sa nu ne scufundam, sa avem puterea sa iesim din aceasta situatie. Mai sunt destule meciuri pana la urmatoarea campanie de calificare, in care ne putem pune la punct din punct de vedere tactic, si speram sa abordam altfel urmatoarea calificare. Daca noi nu suntem optimisti, atunci cine?”, a declarat Chivu. El a apreciat evolutia atacantului Adrian Mutu, aflat la primul meci ca titular dupa ce timp de sapte luni a fost suspendat dupa dopaj. “Asteptam mult de la Adi, pentru ca el este un jucator de baza in echipa reprezentativa. Eu zic ca, dupa cele sapte luni de absenta, s-a descurcat destul de bine, pentru ca, si daca te antrenezi in fiecare zi, se simte cand nu ai meciuri in picioare”, a explicat jucatorul.
Cristian Chivu a subliniat faptul ca echipa nationala a Romaniei are nevoie acum de o atmosfera optimista, de liniste, continuitate si de increderea suporterilor si a oamenilor implicati in fotbal. “Trebuie privite lucrurile cu mai mult optimism. Suporterii romani au dovedit ca sunt alaturi de noi, ca iubesc fotbalul. Trebuie insa sa se dea dovada de mai mult optimism si din partea oamenilor care sunt in fenomen, care tin la echipa reprezentativa si la fotbal, in general. In ultima vreme, din motive mai mult sau mai putin argumentate, am fost atacati cam mult si nu cred ca meritam acest lucru. Poate am gresit si noi, dar atunci cand a fost asa, am recunoscut”, a afirmat Chivu.

Van Basten nu a fost multumit de joc

Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a laudat evolutia jucatorilor tineri, printre care Robben, Lucius si Van Persie, la meciul castigat in fata Romaniei, cu scorul de 2-0, in Grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, informeaza AFP. “Nu am facut un meci foarte bun in aceasta seara. Nu am evoluat in cea mai buna maniera, dar sunt multumit. Golul de 1-0 ne-a dat increderea de care jucatorii aveau nevoie. In a doua repriza am jucat mai bine si am stapanit mai bine jocul, creandu-ne mai multe ocazii. Trebuie sa-i remarc pe tinerii nostri jucatori, cum ar fi Robben, Lucius si Van Persie, care au fost foarte buni”, a afirmat Van Basten.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă