13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportStadionul din Napoli poartă, începând de astăzi, numele lui Maradona

Stadionul din Napoli poartă, începând de astăzi, numele lui Maradona

Maradona a evoluat între 1984 şi 1991 la Napoli, pe care a condus-o la câştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei şi i-a adus o Cupă UEFA.

Consiliul municipal a aprobat vineri seara rezoluţia propusă de primarul oraşului, Luigi de Magistris, pentru a schimba numele stadionului în onoarea fostului fotbalist argentinian care a marcat 115 goluri în cei şapte ani petrecuţi la clubul napoletan.

„Am fost în discuţii cu autorităţile locale în ultimii 17 ani, am cerut să cumpăr stadionul şi să-l redenumesc Diego Armando Maradona. Cred că Maradona merita această recunoaştere”, a spus, la scurt timp după adoptarea deciziei, preşedintele lui Napoli, Aurelio de Laurentiis.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia la care fusese supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă