11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportStefanos Tsitsipas a cucerit Turneul Campionilor

Stefanos Tsitsipas a cucerit Turneul Campionilor

La prima participare în cel mai important turneu al finalului de sezon, grecul de 21 de ani a devenit cel mai tânăr jucător care se impune la Turneul Campionilor din ultimii 18 ani. Recordul este deținut de John McEnroe, care l-a câștigat în 1978, pe când avea doar 19 ani.

Finala a fost una foarte strânsă, Tsitsipas reuşind să câștige după două ore şi 35 de minute în faţa austriacului de 26 de ani. Chiar dacă Thiem a reuşit victorii contra elveţianului Roger Federer, sârbului Novak Djokovic şi germanului Alexander Zverev, acesta a dat impresia că meciurile din timpul săptămânii l-au secat de energie, fapt confirmat şi de căderea din setul secund, în care grecul a avut o serie remarcabilă de patru game-uri la rând. În decisiv, Thiem a fost condus cu 3-1, dar a reuşit să revină şi să egaleze. Setul a luat accente dramatice, ajungând până în tiebreak, unde Tsitsipas a condus cu 4-1, austriacul a revenit din nou şi a egalat, 4-4, dar apoi grecul a reuşit trei puncte la rând şi a câştigat marele trofeu.

„Am jucat foarte bine în setul al doilea, nu i-am dat prea multe opțiuni. A fost dificil să joc într-un asemenea turneu, dar am reușit să-mi stăpânesc emoțiile. Le mulțumesc celor care m-au susținut aici, m-au făcut să mă simt ca acasă”, a declarat jucătorul elen la finalul meciului.

Tsitsipas este al patrulea debutant care câştigă Turneul Campionilor, după Andy Murray, Grigor Dimitrov şi Alexander Zverev.

Un fapt inedit este acela din anul 2006 nu se mai întâmplase ca în ultimul act să se confrunte doi jucători care să aibă reverul cu o singură mână, atunci când Roger Federer a trecut de James Blake.

Pentru succesul din capitala Angliei, Tsitsipas va fi recompensat cu 2,8 milioane de dolari și 1300 de puncte în clasamentul ATP.

În finala de dublu, titlul a revenit perechii franceze Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, care i-au învins cu 6-3, 6-4 pe Raven Klaasen/Michael Venus.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă