8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSport"Stejarii" au obținut un nou succes în Rugby Europe Championship

“Stejarii” au obținut un nou succes în Rugby Europe Championship

În ciuda scorului, meciul nu a fost unul dominat de tricolori, care au fost supuşi unei presiuni extraordinare în special în mitanul secund, însă ”cheia” succesului a fost apărarea foarte bună a ”stejarilor” şi fructificarea ocaziilor avute.

Florin Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 6-0, prin concretizarea a două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 şi 33, el având şi o ratare în minutul 31.

Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă dintr-un procedeu asemănător în partea a doua a jocului, în minutul 50, pentru ca în minutul 53 Ionel Melinte să izbutească primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu.

Au urmat apoi aproape 25 de minute în care oaspeţii au atacat în valuri, presând permanent dar fără a reuşi să desfacă defensiva tricolorilor. Mai mult, cei care au înscris au fost tot ”stejarii” care în minutul 76 au beneficiat de o lovitură de penalitate, transformată în puncte de Florin Vlaicu.

În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, netransformat.

România a obţinut astfel primul succes din actuala campanie din REC, după ce a pierdut primele două confruntări, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, şi 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, şi aşteaptă acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă