10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportStroe: „Lotul de kaiac-canoe nu e în carantină”

Stroe: „Lotul de kaiac-canoe nu e în carantină”

În această situație delicată s-a aflat și lotul României de kaiac-canoe, care a efectuat un stagiu de pregătire în Italia, în vederea Jocurilor Olimpice din acest an.

În contextul isteriei care începe să cuprindă toate țările din Europa, ministrul Ionuț Stroe a dat asigurări că niciunul dintre componenții echipei de kaiac-canoe nu este în pericol, deoarece aceștia au efectuat cantonamentul la sute de kilometri de zonele în care există riscul infestării cu coronavirus.

„Am ţinut permanent legătura cu Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe. Ieri seară au venit primii doi sportivi, urmând ca în această seară (n.r. marți) să sosească şi restul delegaţiei, încă şase sportivi şi patru oameni din staff-ul tehnic”, a declarat Stroe.

Primele paie pe foc au fost puse de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, care a atras atenția asupra „riscului major de expunere la coronavirus a salariaţiilor din cadrul Complexului Sportiv National Snagov”, acolo unde urmează să îşi desfăşoare în continuare cantonamentul sportivii de la kaiac-canoe. „Lotul naţional de kaiac-canoe se întoarce în țară şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. (…) Este inadmisibil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare”, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Ionuț Stroe a contrazis afirmațiile, spunând că nu este cazul ca vreunul dintre sportivi să intre în carantină: „Ei vin din Sabaudia, unde au avut cantonamentul, undeva între Roma şi Napoli, la sute de kilometri de locul unde este focarul. Au făcut toate procedurile pe aeroport, nu au niciun fel de restricţie şi, atenţie, repet, nu vin dintr-o zonă cu risc. Li s-au făcut evaluările pe aeroport, au fost verificaţi şi nu sunt supuşi criteriilor procedurilor de carantină”.

Italia este în acest moment ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, cu peste 280 persoane infectate şi şapte decese.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă