Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PANICĂ. Delegația română s-a întors din „Cizmă”

PANICĂ. Delegația română s-a întors din „Cizmă”

Stroe: „Lotul de kaiac-canoe nu e în carantină”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că niciun sportiv român, dintre cei care s-au întors din Italia, nu este în situaţia de a fi plasat în carantină.

Cătălin Mihai 0 comentarii

În această situație delicată s-a aflat și lotul României de kaiac-canoe, care a efectuat un stagiu de pregătire în Italia, în vederea Jocurilor Olimpice din acest an.

În contextul isteriei care începe să cuprindă toate țările din Europa, ministrul Ionuț Stroe a dat asigurări că niciunul dintre componenții echipei de kaiac-canoe nu este în pericol, deoarece aceștia au efectuat cantonamentul la sute de kilometri de zonele în care există riscul infestării cu coronavirus.

„Am ţinut permanent legătura cu Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe. Ieri seară au venit primii doi sportivi, urmând ca în această seară (n.r. marți) să sosească şi restul delegaţiei, încă şase sportivi şi patru oameni din staff-ul tehnic”, a declarat Stroe.

Primele paie pe foc au fost puse de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, care a atras atenția asupra „riscului major de expunere la coronavirus a salariaţiilor din cadrul Complexului Sportiv National Snagov”, acolo unde urmează să îşi desfăşoare în continuare cantonamentul sportivii de la kaiac-canoe. „Lotul naţional de kaiac-canoe se întoarce în țară şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. (...) Este inadmisibil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare”, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Ionuț Stroe a contrazis afirmațiile, spunând că nu este cazul ca vreunul dintre sportivi să intre în carantină: „Ei vin din Sabaudia, unde au avut cantonamentul, undeva între Roma şi Napoli, la sute de kilometri de locul unde este focarul. Au făcut toate procedurile pe aeroport, nu au niciun fel de restricţie şi, atenţie, repet, nu vin dintr-o zonă cu risc. Li s-au făcut evaluările pe aeroport, au fost verificaţi şi nu sunt supuşi criteriilor procedurilor de carantină”.

Italia este în acest moment ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, cu peste 280 persoane infectate şi şapte decese.

Comentarii

loading...