Studiu: Jucătorii de fotbal, cu 18% mai ieftini, după pandemie

Studiu: Jucătorii de fotbal, cu 18% mai ieftini, după pandemie

Suspendarea ligilor naţionale de fotbal din Europa din cauza pandemiei de COVID-19 va genera o scădere per ansamblu a valorii jucătorilor cu 18%, susţine preşedintele departamentului Sport din cadrul KPMG, Andrea Sartori.

Rl online 0 comentarii

Potrivit lui Sartori, în cifre aceasta ar însemna o scădere cu 6,6 miliarde euro.

Majoritatea campionatelor s-au reluat sau sunt în curs de a reporni, fără prezenţa spectatorilor în tribune, înainte de deschiderea perioadei de transferuri din vară, cluburile resimţindu-se din cauza crizei financiare generată de pandemie.

''În primele 10 ligi valorice... scăderea valorii jucătorilor este de 6,6 miliarde de euro sau aproximativ 18% ", a spus Sartori, citând un studiu care a avut ca obiect al analizei un număr de 4.200 jucători.

''Jucători din Europa cotaţi la sume mari - primii 20-30 de jucători - îşi păstrează valoarea într-o măsură mai mare decât ceilalţi jucători. În cazul continuării campionatelor, primii 20 de jucători - de exemplu Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Eden Hazard şi Neymar - ar înregistra o scădere a valorii de 13%'', a punctat Sartori.

Încheierea prematură a campionatelor, aşa cum s-a întâmplat cu Ligue 1 (Franţa), a avut ca rezultat o scădere cu zece miliarde euro a valorii jucătorilor pe piaţa transferurilor, a indicat Andrea Sartori.

El a arătat că pandemia nu va afecta perioadele de timp pentru noile contracte ce vor fi semnate, dar negocierile salariale vor fi dure.

''Prevăd destule schimbări: tranzacţii financiare mai puţine, preferinţa pentru împrumuturi sau schimburi de jucători, şi mai puţini agenţi implicaţi în tranzacţii'', a indicat, printre altele, Sartori.

Comentarii

loading...