14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSurorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în...

Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani

Derby în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta pentru a 30-a oară în 20 de ani
Serena a câştigat 17 dintre partidele fratricide, iar Venus – 12. Doar şase dintre partidele monopolizate de familia Williams în circuitul feminin s-au consumat însă înainte de faza sferturilor de finală, sora mai mare, Venus, având mai mult succes în aceste înfruntări din primele tururi ale turneelor (4-2 scorul general).

Venus Williams (cap de serie 16) a fost prima care a depăşit turul doi, înregistrând pe arena Louis Armstrong victoria cu numărul 775 în circuit, la capătul unui meci de mai puţin de două ore, împotriva Camilei Giorgi (40 WTA), scor 6-4, 7-5. Italianca învinsă cu emoţii de Serena Williams în sferturile turneului de la Wimbledon a deschis perfect confruntarea cu dubla câştigătoare la New York, anulând mai întâi trei şanse de break şi reuşind apoi, imediat, să se impună cu returul. Venus a răspuns prompt cu rebreak, egalând scorul la 2, şi a avut apoi ultimul cuvânt în manşă, reuşind două break-uri în ultimele trei game-uri pentru un 6-4 liniştitor.

Camila Giorgi a condus şi în setul doi, cu 2-0, însă americanca a revenit, a salvat apoi la limită un al nouălea game în care adversara sa a avut cinci mingi de break şi a făcut din nou diferenţa în final de manşă.

Serena Williams (cap de serie 17) a răspuns, în deschiderea sesiunii de seară pe Arthur Ashe Stadium, cu o victorie şi mai clară, într-o oră şi 7 minute, în faţa Carinei Whitthoeft (101 WTA). Sextupla campioană de la US Open a avut nevoie de doar trei game-uri pentru a declanşa ofensiva totală: a câştigat mai apoi trei break-uri consecutive şi, deşi a cedat la rândul său o tură pe lansare, a închis conturile în manşa inaugurală în 33 de minute. Scenariul setului doi a fost similar: start echilibrat şi o evadare autoritară după primele patru game-uri, Serena câştigând ultimele patru jocuri ale meciului.

Mezina familiei Williams a încheiat meciul cu de trei ori mai multe lovituri câştigătoare decât Whitthoeft (30-10), 13 aşi şi 15 greşeli neforţate.

19 aşi a servit Serena Williams în primele două meciuri la US Open 2018

195 km/h este cel mai rapid serviciu înregistrat în competiţia feminină în primele trei zile la US Open 2018. I-a aparţinut Serenei Williams, locul doi în topul celor mai rapide servicii fiind adjudecat de Venus Williams, cu o servă de 193 km/h

13 break-uri a reuşit Venus Williams în primele două meciuri

20 ani au trecut de la primul duel direct al surorilor Williams (1998)

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă