22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTenis feminin: Barty țintește medalia de aur la Olimpiadă

Tenis feminin: Barty țintește medalia de aur la Olimpiadă

”Sunt foarte încântată să iau parte la prima mea Olimpiadă. Cred că anul poate fi şi mai special cu Jocurile Olimpice, dar sunt multe lucruri din noul an pe care le aştept cu nerăbdare”, a spus Barty.

Barty (23 ani) a dominat circuitul feminin în 2019, câştigând primul său titlu de Mare Şlem al anului, la Roland Garros, devenind primul jucător australian care câştigă un titlu major după Samantha Stosur în 2011.

Ashleigh Barty a devenit şi prima reprezentantă a Australiei care încheie anul pe primul loc în ierarhia WTA de la Evonne Goolagong, în anii ’70, conducând echipa de la Antipozi în prima sa finală de Fed Cup din ultimii 25 de ani.

Marele său obiectiv pentru 2020 este să pună capăt aşteptării Australiei de a avea un câştigător la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Ultimul a fost Chris O’Neil, care a câştigat titlul feminin în 1978.

Barty va fi în centrul atenţiei la Melbourne Park, unde va fi principala favorită, însă acest lucru nu o va face să-şi schimbe abordarea. ”Sunt alte 127 de fete la tragerea la sorţi pe care trebuie să le înving. Indiferent de numărul care este lângă numele tău, fiecare încearcă să facă acelaşi lucru. Până la urmă este vorba să mă pregătesc în modul potrivit în următoarele cinci sau şase săptămâni pentru a avea cea mai bună şansă şi să mă simt bine când începe Australian Open”, a mai spus Barty.

Cele mai citite

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă