20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTenis: Stefanos Tsitsipas, încrezător în jocul său. Ce vis are grecul pentru...

Tenis: Stefanos Tsitsipas, încrezător în jocul său. Ce vis are grecul pentru 2020

Tsitsipas nu a putut obţine primul său trofeu de Grand Slam în acest an, două dintre ele revenindu-i lui Nadal şi alte două lui Djokovic. Federer a fost foarte aproape de a-şi îmbunătăţi recordul de titluri de Mare Şlem, înclinându-se însă la mare luptă în faţa lui Djokovic, în finala de la Wimbledon.

Tenismanul grec, în vârstă de 21 ani, este convins că va fi o ameninţare pentru cele trei vedete ale circuitului în 2020, după ce a reuşit să câştige Turneul Campionilor de la Londra, luna trecută, încheind anul pe poziţia a şasea în clasamentul ATP.

“Sunt conştient că era tenisului nostru se schimbă, iar cei mai buni trei jucători ai noştri îmbătrânesc, iar noi suntem cei care vin din urmă”, a declarat Tsitsipas la Abu Dhabi, unde participă la un turneu demonstrativ.

“Nadal, Djokovic şi Federer au fost mereu acolo şi vor fi în continuare, iar ceea ce trebuie să fac eu este să merg cât mai departe şi să-i depăşesc. Obiectivele mele pentru 2020 sunt cucerirea unui titlu de Grand Slam, clasarea în top 3 la finele anului, o nouă participare la Turneul Campionilor şi câştigarea unui turneu Masters 1.000”, a mai spus Tsitsipas, care va debuta joi la turneul de la Abu Dhabi, împotriva rusului Andrei Rublev.

Jucătorul grec nu vrea să facă însă “o chestiune de viaţă şi de moarte” din câştigarea unui titlu de Mare Şlem. “Nu aveam prea multă experienţă înainte, pentru că nu am petrecut aşa de mult timp jucând. Însă cu cât voi juca mai mult împotriva unor tenismeni de top şi voi disputa mai multe meciuri competitive, voi continua să învăţ. Nu poţi câştiga dacă nu pierzi, aşa funcţionează lucrurile”, a conchis el.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă