23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTenis - Wimbledon: Noi reguli pentru a lupta împotriva abandonurilor

Tenis – Wimbledon: Noi reguli pentru a lupta împotriva abandonurilor

All England Club a introdus regula “50/50” pentru a nu se repeta experienţele neplăcute din ediţia de anul trecut, marcată de şapte abandonuri în timpul meciurilor din turul inaugural.

Până la ediţia 2017, un jucător trebuia să evolueze în primul tur ca să-şi primească recompensa. Unii dintre ei s-au prezentat pe teren afectaţi de accidentări şi au abandonat rapid.

Concurenţii accidentaţi vor putea cere de acum 50% din recompensă (mărită la 44.000 de euro) dacă se retrag cel mai târziu în ziua de joi dinaintea primului tur. Restul de 50% va reveni înlocuitorului sportivului accidentat.

Pentru ca această regulă să nu fie ocolită, turneul a avertizat că oricine “va abandona sau va oferi o performanţă sub normele profesioniste” în primul tur va putea primi o amendă la fel de mare ca prize money-ul său iniţial.

Organizatorii de la Wimbledon au respins în schimb ideea introducerii unui “shot clock”, care să limiteze timpul dintre două schimburi.

Organizatorii turneului de Mare Şlem de pe iarba londoneză au confirmat că sportivii nu vor putea primi indicaţii de la antrenorii lor în timpul meciurilor.

“Tenisul este un sport de gladiatori, eşti singur. Nu suntem deloc de acord cu asta”, a afirmat directorul turneului, Richard Lewis, într-o conferinţă de presă.

În 2018, valoarea totală a premiilor pentru acest turneu va fi de 34 de milioane de lire sterline (38,6 milioane de euro). Câştigătorii vor obţine aproape aceeaşi sumă ca anul trecut, adică 2,55 milioane de euro.

Învingătorii ediţiei 2017 au fost elveţianul Roger Federer şi spaniola Garbine Muguruza.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă