11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportThomas Tuchel clarifică lucrurile: „Nu este nimic personal între mine şi Mbappe”

Thomas Tuchel clarifică lucrurile: „Nu este nimic personal între mine şi Mbappe”

“Nu este nimic personal între mine şi el. Astfel de lucruri se întâmplă. E între un jucător care nu vrea să fie înlocuit şi un antrenor ce are motivele sale să acţioneze şi care vrea de asemenea să-i facă să joace pe cei care au meritat-o”, a declarat germanul înaintea meciului de marţi cu Nantes din Ligue 1.

“Am vorbit ieri despre asta cu Leo (Leonardo, directorul sportiv – n. r.), desigur, şi cu grupul, cum procedăm de obicei. Asta rămâne în vestiar”, a continuat el.

Pentru PSG, weekendul a fost afectat de imaginea atacantului francez, vizibil furios să fie înlocuit în minutul 69, şi reţinut de antrenorul său pentru o explicaţie.

După meci, Tuchel a mărturisit că este întristat de această situaţie. “Am spus că sunt trist fiindcă noi am dat ocazia să se vorbească de altceva decât de partea sportivă”, a precizat luni tehnicianul şvab.

“Victoria era deja obţinută, exista posibilitatea înlocuirii lui Pablo (Sarabia) şi Kylian fără a schimba structura, introducându-i pe Mauro (Icardi) şi Edi (Cavani) care au meritat minutele. Ştiu că pentru unii jucători e greu de acceptat, dar sunt lucruri sportive, pe care ei le pot înţelege”, a spus germanul.

El a vorbit şi despre alt eveniment extrasportiv din weekend, faptul că marea vedetă Neymar şi-a sărbătorit duminică seara ziua de naştere într-un club de lux din capitala Franţei.

“Îmi apăr întotdeauna jucătorii, ador acest grup. Cu această petrecere, recunosc că este puţin mai greu să-i protejez, dar contextul nu se rezumă la ‘alb şi negru’. Nu e cel mai bun mod de a pregăti un meci, dar nu e nici cel mai rău lucru ce ni se poate întâmpla. E păcat, fiindcă oferim prilejuri să se vorbească de rău despre noi. Trebuie să ne adaptăm, dar nu voi lăsa un jucător pe bancă fiindcă a fost la o petrecere”, a explicat Tuchel.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă