21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportThriller între Nadal și Tsitsipas la Australian Open. Cine merge în semifinale

Thriller între Nadal și Tsitsipas la Australian Open. Cine merge în semifinale

Ultimul sfert de finală de la Australian Open s-a jucat miercuri între Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, și Rafael Nadal, favorit numărul 2.

Tsitsipas s-a impus în 5 seturi, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Spaniolul a făcut un joc mai consistent în primele două seturi, reușind să își impună jocul tacticizat și provocându-l pe grec să facă mai multe greșeli neforțate. Nadal a valorificat prima minge de break, suficientă
pentru adjudecarea primului set cu 6-3.

Rafa a profitat apoi de avantajul moral al câștigării primului set și s-a impus repede și în al doilea, nedându-i lui Tsitsipas nici o șansă de break, în timp ce el le-a valorificat pe cele două pe care le-a avut, câștigând cu 6-2.

În setul 3, ce doi au servit aproape impecabil, fără duble greșeli și fără nici un break cedat, cu 8 game-uri câștigate la zero și toate celelalte la 15, ducând setul în tiebreak. Nadal a început cu un minibreak, recuperat imediat de Tsitsipas, care a mai făcut două și a redus diferența la seturi.

Cei doi au servit bine și în al patrulea set, dar cu un Tsitsipas mult mai încrezător, ce a avut două mingi de break în game-ul 5, la 2-2.

Momentul critic pentru Nadal în acest set a fost la 4-4, când a avut șansa să închidă game-ul pe propriul serviciu de 4 ori. Grecul însă a salvat de fiecare dată și a profitat apoi de prima minge de break, distanțându-se la 5-4, apoi 6-4 și 2-2 la seturi.

Setul decisiv a fost foarte strâns

În decisiv, cei doi au mers cap la cap din nou, cu un plus pentru Tsitsipas, care a câștigat un game numai din ași, dar și cu un Nadal care și-a adjudecat două game-uri la zero. La 5-5, grecul și-a procurat 4 mingi de break, valorificând-o pe prima, fiind doar cel de al doilea break al său din tot meciul, după cel de la finalul setului 4.

Grecul a servit pentru meci, însă Nadal a returnat bine și s-a dus la 0-30. Tsitsipas a revenit și și-a procurat o minge de meci. Spaniolul a salvat apoi două mingi de meci, a ratat una de break, dar a cedat în
cele din urmă, game-ul, setul și meciul.

Stefanos Tsitsipas a câștigat meciul anului, după 4 ore și 8 minute, revenind de la 2-0 la seturi pentru Rafa Nadal și calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă