15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTibi Ușeriu încheie pe locul doi ultramaratonul Yukon Arctic

Tibi Ușeriu încheie pe locul doi ultramaratonul Yukon Arctic

Pe primul loc s-a clasat elveţianul Fabian Imfeld (33 ani), care a terminat cursa în şase zile, 18 ore şi două minute.

De altfel, cei doi au fost singurii care au trecut linia de sosire, după ce, rând pe rând, ceilalţi 19 concurenţi înscrişi în cursa de 300 de mile au abandonat.

Tiberiu Uşeriu a fost la cea de-a doua participare la Yukon Arctic Ultra, însă anul trecut a fost nevoit să se retragă din cauza unor degerături, după parcurgerea a aproximativ 100 de kilometri.

De-a lungul cursei de anul acesta, al cărei start s-a dat în 30 ianuarie, Tiberiu Uşeriu a ţinut legătura cu familia şi susţinătorii de acasă prin intermediul unor convorbiri telefonice, ocazii cu care a declarat că această competiţie este mai dură decât ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, pe care a reuşit să îl câştige trei ani la rând.

Uşeriu a dorit să promoveze, prin prezenţa sa la acest ultramaraton, proiectul Via Transilvanica, iniţiat de Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de fratele său, Alin Uhlmann Uşeriu, şi al cărei membru activ este.

Proiectul “Via Transilvanica – drumul care uneşte” a fost lansat în 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, şi reprezintă un traseu tematic în lungime de aproximativ 1.000 de kilometri, care străbate zece judeţe, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, menit să promoveze aceste zone atât din punct de vedere turistic, cât şi cultural. AGERPRES (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dãdârlat)

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă