13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSport„Tigroaicele” avansează în Liga Campionilor

„Tigroaicele” avansează în Liga Campionilor

Partida disputată în deplasarea de la Lublin a marcat revenirea pe teren, după aproape 11 luni de asteptare, a Cristinei Neagu, declarată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii. Interul stânga a trecut peste operația la genunchi și a ajutat-o pe CSM București să își mențină invincibilitatea în acest sezon din Liga Campionilor.

Accidentată în decembrie 2018, la Campionatul European, Neagu a intrat pe teren în minutul 18 și s-a făcut rapid remarcată, reușind primul său gol trei minute mai târziu, din aruncare de la șapte metri. Apoi a mai înscris de două ori, în prima repriză, înainte de a fi schimbată în minutul 28. După pauză, a reintrat în minutul 40, dar nu a mai reușit decât un gol în 14 minute.

Lipsită de Andrea Lekic, Carmen Martin şi Nora Mork, vicecampioana României s-a impus fără emoţii în Polonia şi este lider în grupă. Fără punct în actuala ediție a Ligii, Perla Lublin nu a avut nicio șansă și după prima jumătate de oră avea de recuperat un handicap de șapte goluri.

Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu șapte goluri din tot atâtea aruncări. Cea mai eficientă jucătoare a polonezelor a fost Marta Gega, care a înscris de 6 ori.

Grație acestui succes, CSM Bucureşti ocupă primul loc în grupă, cu 7 puncte, urmată de Rostov Don, care a acumulat 5 puncte, Team Esbjerg, cu 4 puncte. Pe ultima poziție se află MKS Perla Lublin, care nu a reușit să adune vreun punct în această ediție a Ligii Campionilor. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

„Tigroaicele” vor disputa următorul meci pe 10 noiembrie, împotriva danezelor de la Team Esbjerg.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă