10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTineretul lui Juventus Torino, în carantină

Tineretul lui Juventus Torino, în carantină

Epidemia de coronavirus din Italia ia proporții, numărul victimelor ajungând la 29, iar cel al persoanelor infectate depășind 1000. Astfel, numeroase competiții sportive încep să fie reprogramate sau anulate, iar fotbalul nu face excepție. După ce multe partide din Serie A au fost reprogramate, iar meciul din Europa League dintre Inter și Ludogoreț s-a jucat fără spectatori, lucrurile au escaladat.

Oficialii lui Juventus Torino au făcut un anunț șocant. Conducătorii campioanei Italiei au luat decizia de a plasa în carantină toată echipa de sub 23 de ani, care evoluează în Serie C, al treilea eșalon valoric, după ce în urmă cu o săptămână a jucat împotriva celor de la Pianese.

Starea de alarmă de la Juventus s-a dat după ce un jucător al toscanilor a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre atacantul King Udoh, chiar un fost jucător al „Bătrânei Doamne”. Acesta s-a plasat, din proprie inițiativă, în carantină, după ce a acuzat o stare puternică de febră, înaintea meciului desfășurat contra echipei U23 a lui Juventus, partidă câștigată de torinezi cu scorul de 1-0.

Deși inițial fotbalistului i-a dispărut starea de febră, un test de sânge a confirmat că este infectat cu coronavirus. Ulterior, încă doi jucători și un colaborator al echipei s-au prezentat la spital cu simptome de gripă, fiind depistați și aceștia pozitiv. Din această cauză, tinerii lui Juventus vor sta în carantină până pe data de 8 martie.

Pe plan intern, având în vedere că peste aproximativ trei luni Bucureștiul urmează să găzduiască meciuri de la EURO 2020, iar în țara noastră s-au confirmat deja trei cazuri de infecție cu temutul virus, secretarul de stat Raed Arafat a recomandat ca pregătirile pentru turneul final să continue conform graficului stabilit.

Acesta a mai spus că orice decizie va fi luată ţinându-se cont de hotărârile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a Direcţiei de Sănătate Publică a Uniunii Europene şi a UEFA.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă