16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTokyo 2020: Spectatorii Jocurilor Olimpice ar putea fi răcoriți cu zăpadă

Tokyo 2020: Spectatorii Jocurilor Olimpice ar putea fi răcoriți cu zăpadă

Având în vedere că temperaturile estivale la Tokyo depăşesc adesea 35 de grade la umbră, cu un procent de umiditate de 80 la sută, o combinaţie foarte periculoasă, organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din vara viitoare caută noi modalităţi ingenioase pentru a evita ca sportivii şi spectatorii să fie puşi în pericol.

Astfel, pe data de 13 septembrie, cu ocazia unui test la kaiac-canoe, “zăpada artificială va fi răspândită deasupra tribunelor spectatorilor, care riscă să se afle în plin soare, întrucât acoperişul nu acoperă decât jumătate din suprafaţă”, a explicat un purtător de cuvânt al comitetului Tokyo 2020.

Va fi pentru prima oară când la un eveniment sportiv un astfel de dispozitiv va fi utilizat, deşi această metodă a fost deja folosită pentru festivaluri de muzică sau în spaţiile de joacă pentru copii vara.

“Încă nu am decis dacă vom utiliza acest sistem anul viitor la JO, dar vrem să testăm eficacitatea sa”, a mai spus responsabilul nipon.

Căldura estivală la Tokyo este una din principalele probleme ale organizatorilor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, ce vor avea loc din iulie până la începutul lunii septembrie.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă