11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportTragere la sorți cu ghinion în Europa League

Tragere la sorți cu ghinion în Europa League

Dacă vor trece în turul al doilea preliminar din Europa League de TSC Backa Topola și Shkendija, FCSB și FC Botoșani vor avea parte de dueluri de foc în faza următoare a competiției. FCSB i-ar putea întâlni pe cehii de la Slovan Liberec, în timp ce botoșănenii ar primi vizita celebrului antrenor portughez Jose Mourinho, care ar veni în România cu Tottenham.

Campioana României, CFR Cluj, care este calificată deja în turul al treilea, după ce a fost eliminată din Champions League de Dinamo Zagreb, va evolua cu câștigătoarea duelului dintre formaţia suedeză Djurgardens şi Europa, din Gibraltar. Trupa lui Petrescu va juca, cel mai probabil, la la Stockholm, pe 24 septembrie, cu Djurgardens, campioana Suediei din 2019. Nordicii au fost învinși în primul tur preliminar al Ligii de maghiarii de la Ferencvaros, cu 2-0, la Budapesta.

Dacă va trece de sârbii de la Topola, FCSB va înfrunta, pe teren propriu, câștigătoarea partidei dintre Riteriai (Lituania) şi Slovan Liberec (Cehia). În primul tur preliminar, Riteriai i-a eliminat pe irlandezii de la Derry City cu 3-2, după loviturile de departajare. Liberec intră direct în turul al doilea preliminar. Fosta echipă a lui Alexandru Băluţă este o mai veche cunoștință a noastră. Cehii au fost eliminați din play-off-ul Europa League în sezonul 2009-2010 de Dinamo, după 3-0 la Bucureşti şi 0-3 acasă, „câinii roșii” învingând cu 9-8 la loviturile de departajare.

De departe, cea mai grea misiune o poate avea FC Botoșani, care ar putea da peste finalista din 2019 a Champions League, Tottenham. Englezii vor juca în turul secund preliminar cu Lokomotiv Plovdiv.

În stilul deja caracteristic, antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a declarat o victimă a sorții, spunând că ar fi preferat să joace cu Tottenham. „Acum nu-mi revin din șoc, preferam să joc cu Tottenham acasă decât cu Djurgarden pe sintetic, aș face oricând schimb. Am știut că voi cădea cu cea mai grea, asta-i soarta, ei sunt favoriți”, a declarat Petrescu.

„Bursucul” a mai spus că FC Botoșani, dacă va trece de turul secund, este capabilă să producă surpriza și să îl elimine pe Jose Mourinho din Europa League: „Să nu credeți că e o mare surpriză dacă Botoșani o bate pe Tottenham, veți vedea”.

Meciurile din turul al doilea preliminar al Europa League sunt programate pentru 17 septembrie, într-o manșă unică. Turul al treilea se dispută o săptămână mai târziu, 24 septembrie, după același tipar. În caz de egalitate la finalul celor 90 de minute, se vor disputa prelungiri și lovituri de departajare.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă