Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei Centuri de aur pentru români

Trei Centuri de aur pentru români

La Patinoarul Artificial „Dunărea“ din Galați a avut loc ediția a 43-a a Turneului Internațional de Box Centura de Aur „Nicolae Linca“.

Cristian Frisk 0 comentarii

Competiția a fost onorată cu prezența de aproape 100 de pugiliști, însă, deși inițial se anunțaseră sportivi din Cuba, Rusia, Germania sau Azerbaidjan, aceștia nu au mai ajuns în ringul gălățean. 
Astfel, tablourile categoriilor de greutate au fost reduse numeric, cea mai mare concurență, 9 boxeri, fiind la masculin, categoriile 64 și 69 de kilograme, la polul opus, la feminin, în competițiile de la 69 și 75 de kilograme, au fost două, respectiv trei pugiliste.

Dublul campion european de tineret Robert Jitaru s-a impus la 60 de kilograme, în timp ce supergreul Mihai Nistor, campion mondial la profesioniști în versiunea APB, a boxat spectaculos și și-a adjudecat Centura.

Portdrapelul delegației noastre a fost multipla medaliată la Mondiale și Europene, Steluța Duță, cea care a cedat în finală contra colegei de lot național Claudia Nechita. 

 

Rezultatele finalelor:

cat. 60 kg - Iulia Ţîplakova (Ucraina) o bate la puncte pe Kellie Harrington (Irlanda);

cat. 69 kg - Grainne Walsh (Irlanda) b. p. Dana Maria Borzei (România);

cat. 91 kg - Serghei Gorskov (Ucraina) b. p. Kirill Afanasev (Irlanda);

cat. 57 kg - Mihaela Walsh (Irlanda) b. p. Lăcrămioara Perijoc (România);

cat. 75 kg - Horfe O’Rourke (Irlanda) b. p. Ionela Nane (România);

cat. 69 kg - Pat McCormack (Anglia) b. p. Vasili Belous (R. Moldova);

cat. 81 kg - Joe Ward (Anglia) b. p. Andrei Paul Arădoaie (România);

cat. +91 kg - Mihai Nistor (România) b. p. Frazer Clarke (Anglia);

cat. 60 kg - Robert Jitaru (România) b. p. Vasile Suciu (România);

cat. 51 kg - Claudia Nechita (România) b. p. Steluţa Duţă (România);

cat. 64 kg - Dmitri Galagot (R. Moldova) b. p. Luke McCormack (Anglia);

 cat. 52 kg - Galal Yafai (Anglia) b. p. Tinko Banabakov (Bulgaria);

 cat. 56 kg - Boian Asenov (Bulgaria) b. p. Peter McGrail (Anglia);

 cat. 75 kg - Victor Coccacepschi (R. Moldova) b. p. Borbe Bujisic (Serbia).

Delegația României și-a adjudecat trei Centuri, la fel ca și Irlanda sau Anglia. Moldova și Ucraina au terminat cu două Centuri cucerite. Bulgaria a reușit, de asemenea, un succes la Galați.

 

Concluzii moderate în urma Centurii de Aur

 Altădată criteriu de calificare la Jocurile Olimpice, tradiționala Centură de Aur nu se mai bucură de strălucirea de odinioară. Competiția s-a subțiat valoric și numeric, astfel că nici pentru sportivi nu mai reprezintă o motivație deosebită.

Ediția din acest an, organizată de către Federația Română de Box și Primăria Municipiului Galați, se înscrie în limitele celor din ultimii ani, nefiind cu nimic mai bună decât edițiile anterioare, organizate la Cra-
iova sau Iași. Popularizarea evenimentului, precum și interesul mass-media sunt alți parametri în scădere.

Pugilistele se pregătesc de participarea la Campionatele Mondiale din India, în luna noiembrie, în timp ce pentru băieți urmează, în prima decadă a lunii octombrie, Campionatele Naționale de tineret, la Tg. Mureș.   

Comentarii

loading...