17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFCSB, CFR și Universitatea Craiova au examen azi în Liga Europa

FCSB, CFR și Universitatea Craiova au examen azi în Liga Europa

FCSB a scăpat cu bine din iadul Poljud, obținând ceea ce și-a propus cu adevărat: o remiză albă. Pe Arena Națională, echipa lui Nicolae Dică ar avea datoria morală să atace mai mult, măcar de dragul suporterilor, deși este posibil să meargă mai departe și cu un 0-0 dacă va fi mai bine pregătită la loviturile de departajare.

Totuși, scenariul acesta nu este luat în calcul de antrenorul Roș-Albaștrilor, care vrea să rezolve calificarea ceva mai devreme. „Nu am exersat penalty-urile. Se întâmpla să facem asta, iar cei care executau cel mai bine la antrenament ratau în meci. Sper să nu fie nevoie de penalty-uri și să tranșăm altfel meciul“, a spus Dică la conferința de presă de ieri.

În aceste condiții, este de așteptat ca FCSB să fie echipa care să impună jocul, cu atât mai mult cu cât Dică a odihnit câțiva jucători în victoria cu Mediaș pentru a-i avea mai proaspeți împotriva croaților. Sunt însă și probleme de lot, întrucât fundașul Marko Momcilovic s-a accidentat la meciul tur și va lipsi mai bine de o lună. În schimb, stoperul Mihai Bălașa, care a avut aceeași soartă la Split, s-a refăcut mai repede decât se credea după o entorsă, astfel ca va fi titular acum. „Trebuie să fim agresivi și să avem o atitudine bună, așa cum am avut și la Split“, a fost mesajul lui Dică pentru jucătorii săi, care nu concep la rândul lor să nu se califice în play-off. Mijlocașul Mihai Pintilii a spus în acest sens la ProTV: „Ar fi un dezastru să nu ne calificăm. Trebuie să marcăm și să nu primim gol ca să avem șanse la calificare“.

Oltenii mizează pe suporteri

O misiune și mai grea are Universitatea Craiova, care a fost învinsă în tur cu 3-1 de Leipzig, scor care le lasă, totuși, oltenilor dreptul la visare grație acelui gol venit în prelungirile meciului. Însuși antrenorul juveților, Devis Mangia, a recunoscut la finalul partidei din Germania că „este mai bine să pierzi cu 3-1 decât cu 2-0“. Italianul este însă conștient că „pentru a întoarce rezultatul trebuie să joci perfect“, adică ceea ce nu prea a făcut Craiova în acest debut de sezon.

Noroc cu meciul din weekendul trecut contra Dunării Călărași, când oltenii au reușit să-și mai revină – au câștigat cu 3-1 și au bifat prima victorie din această stagiune. Vestea bună pentru echipa lui Mangia este că Stadionul „Ion Oblemenco“ are mari șanse să fie plin și să devină un adevărat vulcan, întrucât meciul nu va fi televizat. Potrivit Gazetei Sporturilor, clubul craiovean ar fi dorit 100.000 de euro pentru televizarea partidei, sumă considerată exagerată de televiziuni, care au zis pas, în condițiile în care nici scorul din tur nu a fost unul pe muchie de cuțit.

„Feroviarii“ dorm bine

Singura echipă care pare scăpată cu adevărat de emoții este CFR Cluj, care a cam tranșat soarta calificării în play-off încă din prima manșă a confruntării cu FC Alashkert. Echipa ardeleană s-a impus în Armenia cu 2-0 și este așteptată să joace doar pentru spectacol meciul din această seară. Evident că antrenorul António Conceição lasă un pic de suspans, declarând încă după meciul tur că „este un scor foarte bun, dar vom tura motoarele și în retur“.

Ușor, ușor, portughezul și-a intrat în rol la echipă după scandalul care a urmat demiterii predecesorului său Edward Iordănescu, iar CFR își poate vedea de fotbal. „Feroviarii“ au un moral ridicat după ce au ajuns pe primul loc în Liga 1, atacantul George Țucudean fiind jucătorul momentului în lotul lui Conceicao. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a fost decisiv în trei meciuri până acum, marcând golurile victoriei cu Concordia Chiajna, Alaskert și FC Voluntari. Diseară s-ar putea să nu fie însă nevoie de inspirația sa decât dacă armenii s-au transformat peste noapte într-o formație cu adevărat periculoasă.   

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă