10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportTrei puncte de aur! CFR Cluj, cu un pas în primăvara europeană

Trei puncte de aur! CFR Cluj, cu un pas în primăvara europeană

Campioana României, care câştigase cu acelaşi scor meciul tur, a făcut un pas mare spre calificarea în şaisprezecimile de finală, prin această victorie venită cu destulă şansă, după golul venezueleanului Mario Rondon (87).

Rondon, care a fost eliminat la scurt timp după gol, a fost unul dintre artizanii victoriei, dar poate şi mai mult victoria i se datorează portarului Arlauskis, care a salvat mai multe goluri ca şi făcute.

Rennes a dovedit că este o echipă valoroasă, a dominat clar jocul şi şi-a creat multe ocazii mari de gol, însă CFR s-a apărat foarte bine şi aşteptat răbdătoare şansa sa, pe care a fructificat-o cu maxim pragmatism.

Bretonii au avut o primă ocazie mare de gol în min. 5, când Hunou a şutat din întoarcere, dar Arlauskis a respins. Portarul lituanian a fost la post (11), la reluarea slabă a lui Bourigeaud. Niang a trimis un şut cu efect în min. 13, dar Arlauskis a scos în corner. Raphinha (19) a şutat mult peste poartă din careu, după care Arlauskis a mai salvat o dată golul, la mingea trimisă cu capul de Niang (35). Singura oportunitate a ardelenilor din prima repriză a fost o lovitură de cap a lui Deac (33), prinsă fără emoţii de Salin.

CFR a urcat mai multe după pauză şi aşa a venit prima ocazie veritabilă a clujenilor, în min. 51, când Salin a respins foarte bine şutul de la distanţă al lui Culio.

Arlauskis a respins miraculos şutul lui De Castillo (54) din centrul careului. Arlauskis a prins mingea expediată de la distanţă de Bourigeaud (76), iar un minut mai târziu a salvat un nou gol, respingând de sub transversală (77) şutul lui Bourigeaud de la mare distanţă.

Rondon a avut o mare şansă de a deschide scorul (82), dar a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală. Venezueleanul a reuşit să marcheze singurul gol al partidei (87), cu o lovitură de cap din 6 metri, la cornerul lui Deac. Sud-americanul a fost eliminat în min. 90, după o intrare dură la Gnagnon.

Ultimele minute au fost dramatice, cu Rennes asaltând poarta lui Arlauskis, care a fost de neînvins. Lituanianul a reţinut şutul de la circa 30 de metri al lui Maouassa (90+2) şi a scor şutul lui Gnagnon din unghi (90+6). Oaspeţii au trimis mingea în plasă, prin Siebatcheu (90+4), dar golul a fost anulat pentru un henţ evident.

Rennes a încheiat meciul cu 61% posesie şi cu 10-3 la şuturile pe poartă, dar este eliminată din competiţie după acest eşec.

CFR Cluj mai are nevoie de un singur puncte pentru a se califica în primăvara europeană, după ce Celtic a învins-o pe Lazio la Roma cu 2-1.

Meciurile următoare vor avea loc pe 28 noiembrie, Lazio – CFR Cluj şi Celtic – Rennes.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă