16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTricolorii încheie grupa de Liga Națiunilor în Muntenegru

Tricolorii încheie grupa de Liga Națiunilor în Muntenegru

După victoria de la Ploiești împotriva Lituaniei, scor 3-0, România mai are un singur meci de jucat în Liga Națiunilor. Delegația echipei naționale a ajuns duminică seară la Podgorica, după un zbor care a durat 75 de minute. În capitala Muntenegrului, tricolorii au găsit o vreme mai blândă decât cea din țară, la ora sosirii fiind înregistrată o temperatură de 9 grade Celsius.

Din lotul deplasat de selecționerul Cosmin Contra nu a făcut parte Romario Benzar, fundașul dreapta accidentat la duelul cu Lituania. Favorit să îl înlocuiască pe Benzar este Cristian Manea.

Luni, 19 noiembrie, de la ora 18.00, ora locală, tricolorii au avut programat antrenamentul oficial pe stadionul Gradski din Podgorica. Ședința de pregătire a fost precedată de o conferință de presă susținută de Cosmin Contra.

 

Șansa noastră: Lituania

Clasamentul grupei, înainte de ultima etapă, începe cu Serbia în postură de lider, cu 11 puncte. Noi suntem pe locul al doilea, cu 9 puncte, iar Muntenegru pe locul 3, cu 7 puncte acumulate. Lituania este lanternă roșie, virtual retrogradată, fără niciun punct la activ.

Jocurile din această seară sunt Serbia-Lituania și Muntenegru-România. Pentru ca noi să câștigăm grupa avem nevoie de îndeplinirea cumulativă a două condiții. Prima este ca tricolorii să se impună la Podgorica, aceasta fiind de dorit să se coroboreze cu un pas greșit al Serbiei contra balticilor.

Presupunând că am învinge în Muntenegru, care nu îl are la dispoziție pe Jovetic, accidentat cu Monaco în Liga Campionilor, stăm la mâna Lituaniei, care nu îl are în teren pe Novikovas, eliminat la Ploiești. Lituania ar trebui să țină în șah Serbia, ipoteză în care noi am termina la egalitate cu plavii, 12 puncte. Meciurile directe, 2-2 la Belgrad și 0-0 la București, ne sunt favorabile.

 

Muntenegru trage pentru locul al doilea

Gazdele noastre de astăzi au pierdut orice posibilitate matematică de a câștiga grupa. Totuși, locul al doilea le-ar surâde, deoarece, dacă Serbia se califică din preliminarii la Campionatul European 2020, atunci lasă vacant locul de play-off în Liga Națiunilor. Așa că partida de la Podgorica nu va fi o simplă formalitate, muntenegrenii țintind și ei victoria. În plus, prima clasată, Serbia sau România, va promova în Divizia B a Ligii Națiunilor, pentru ediția de peste doi ani.   

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă