Tricoul marelui Pele, vândut pentru 30.000 de euro

Tricoul marelui Pele, vândut pentru 30.000 de euro

Un tricou purtat de fostul mare fotbalist Pele la ultimul său meci în naţionala Braziliei a fost vândut cu suma de 30.000 de euro, în cadrul unei licitaţii de obiecte sportive desfăşurate joi la Torino.

Rl online 0 comentarii

Tricoul cu numărul 10 al legendarului Edson Arantes do Nascimento a fost purtat de acesta la meciul amical cu Iugoslavia, desfăşurat în iulie 1971, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Tricoul a fost vedeta licitaţiei organizate la Torino de casa Bolaffi.

Alte obiecte importante din cadrul acestei licitaţii au fost tricoul galben purtat de ciclistul italian Fausto Coppi la ediţia din 1952 a Turului Franţei, vândut pentru 25.000 de euro. Coppi, ''Il Campionissimo'', a câştigat pentru a doua şi ultima oară ''Le Tour'' în acel an.

Un tricou rar de culoare bleu al lui Juventus, purtat de Luciano Spinosi în finala Cupei Oraşelor Târguri din 1971 (devenită apoi Cupa 'UEFA, iar apoi Europa League), a fost adjudecat pentru 9.400 euro, un pic mai mult decât a fost plătit pe un tricou cu numărul 10 al lui Diego Maradona la Napoli, cu care a jucat în sezonul 1989-90 (7.500 euro).

Printre obiecte s-a aflat şi o bâtă de baseball utilizată de marele baschetbalist american Michael Jordan în timpul scurtei sale experienţe în baseball-ul profesionist, achiziţionată cu 425 euro.

Comentarii

loading...