Turneul Campionilor, ediţia 2018, începe azi, de la 16:00, ora României, cu partida dintre Kevin Anderson şi Dominic Thiem.

Turneul Campionilor, ediţia 2018, începe azi, de la 16:00, ora României, cu partida dintre Kevin Anderson şi Dominic Thiem.

Turneul Campionilor începe azi. Roger Federer joacă în prima zi

Turneul Campionilor, ediţia 2018, începe azi, de la 16:00, ora României, cu partida dintre Kevin Anderson şi Dominic Thiem, urmând ca Roger Federer şi Kei Nishikori să se dueleze de la ora 22:00.

Florin Budescu 0 comentarii

Competiţia care reuneşte cei mai valoroşi opt jucători de tenis ai lumii începe duminică, pe O2 Arena, cu meciuri din Grupa Hewitt. Primul meci al turneului care are loc la Londra se va juca duminică, de la ora 16.00, ora României, între sud-africanul Kevin Anderson şi austriacul Dominic Thiem, iar de la 22.00, elveţianul Roger Federer îl va înfrunta pe japonezul Kei Nishikori.

Luni vor avea loc primele partide din Grupa Kuerten. De la ora 16.00, germanul Alexander Zverev va juca împotriva croatului Marin Cilic, iar de la 22.00, sârbul Novak Djokovic îl va înfrunta pe americanul John Isner.

Din Grupa Kuerten fac parte Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic şi John Isner, iar din Grupa Hewit fac parte Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem şi Kei Nishikori.

Jucătorii de tenis care se clasează pe primele două locuri din cele două grupe se califică în semifinale, acolo unde se joacă după sistemul locul unu dintr-o grupă versus locul doi din cealaltă grupă. Partidele de la competiţia de pe O2 Arena se joacă după regula cel mai bun din trei seturi, informează Mediafax.

Dacă elveţianul Roger Federer, care deţine recordul absolut în această prestigioasă competiţie după ce a câştigat titlul de şase ori, va reuşi să obţină şi anul acesta trofeul la Londra, va câştiga cel de-al 100-lea titlu din carieră. De altfel, fostul lider mondial a anunţat că marele lui obiectiv pentru finalul de an este Turneul Campionilor.

Campionul neînvins al Turneului Campionilor, dacă va exista un jucător care să nu piardă niciun meci, câştigă 1.500 puncte ATP şi un cec în valoare de 2.712.000 de dolari. Premiile totale sunt în valoare de 8.000.000 de dolari.

Deţinătorul trofeului este actualmente Grigor Dmitrov. Bulgarul nu s-a calificat însă anul acesta pentru turneul din finalul sezonului. Rafael Nadal, care a obţinut primul calificarea, şi Juan Martin del Potro au anunţat că nu vor putea participa la prestigioasa competiţie, din cauza problemelor fizice.

Singurul român care a câştigat vreodată la simplu Turneul Campionilor este Ilie Năstase, care a plecat de patru ori cu trofeul în 1971, 1972, 1973 şi 1975. În ceea ce priveşte meciurile de dublu, Horia Tecău a câştigat trofeul în 2015, când, alături de Jean-Julien Rojer, a învins în finală perechea formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Comentarii

loading...