16.9 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Turul ciclist al Franței a fost amânat

Decizia reprogramării celei mai importante competiții de ciclism din lume a fost luată de organizatori după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat interzicerea evenimentelor cu public numeros cel puţin până la mijlocul lunii iulie, pe fondul crizei provocate de virusul Covid-19.

„Ţinerea Turului Franţei 2020 la datele anunţate iniţial nu va fi posibilă din cauza măsurilor de prevenire a pandemiei de Covid-19”, au anunțat organizatorii „Marii Bucle”, care au subliniat clar că nu doresc o cursă fără spectatori, cum a fost recent clasica Paris-Nisa. Chiar dacă oficial nu s-a anunțat noua dată de desfășurare a turului, se pare că acesta ar urma să aibă loc între 29 august şi 20 septembrie. Ultima etapă a competiţiei de 23 de zile, cu 21 de etape, va avea sosirea la Paris, pe 20 septembrie, și se va încheia cu tradiţionalul sprint de pe Champs Elysees.

Recent, ciclistul britanic Geraint Thomas, câștigătorul ediției din 2018, a vorbit despre posibilitatea ca Turul Franței să se desfășoare fără spectatori. Într-un interviu acordat presei din Marea Britanie, acesta a fost categoric: „Nu are cum să fie la fel fără a avea fani pe margine”.

Aceeași soartă cu „Marea Buclă” a avut-o și ediția din acest an a Turului Italiei, care trebuia să aibă loc între 9 şi 31 mai. De asemenea, nu vor mai avea loc nici Turul Elveţiei şi cursa Criterium du Dauphine, evenimente care pregăteau Turul Franţei. De-a lungul istoriei de peste un secol, Turul Franţei a mai fost anulat în timpul celor două conflagrații mondiale, între 1915-1918 și 1940-1946.

Ultima oră
Pe aceeași temă