30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTyson Fury, noul campion WBC la categoria grea

Tyson Fury, noul campion WBC la categoria grea

Meciul de sâmbătă a fost o revanşă a confruntării din decembrie 2018, când s-a consemnat o controversată egalitate între campionul mondial Deontay Wilder (42 victorii, 1 egal) şi britanicul Tyson Fury (29 victorii, 1 egal).

Fury deţine titlul greilor şi în versiunile WBA, WBO, IBO, IBF.

Britanicul şi-a dominat adversarul încă de la început cu directe de stânga şi croşee de dreapta, trimiţându-l prima dată la podea în repriza a 3-a, apoi în runda a 5-a, pentru ca în repriza a 7-a, când americanul s-a prăbuşit din nou, arbitrul să pună capăt meciului, deşi Wilder a susţinut că mai poate continua.

Tyson Fury (31 ani) rămâne neînvins în cele 29 de lupte (28 de victorii, 21 înainte de limită, 1 remiză) şi bifează astfel primul succes contra lui Wilder.

Fury, susţinut masiv de circa 17.000 de fani din sală, a menţionat că speră să depăşească recordul lui Muhammad Ali (10) în victoriile repurtate în apărarea centurilor câştigate . 

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă