20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUEFA avansează un nou scenariu pentru finalizarea Champions League

UEFA avansează un nou scenariu pentru finalizarea Champions League

În joc sunt veniturile din drepturile de televizare pentru acest sezon, precum şi riscul de scădere a valorii acestora pentru următoarea ediţie a competiţiei.

Cele două organizaţii caută în prezent un loc pentru organizarea acestei formule cu opt echipe, într-o zonă izolată în care jucătorii şi membrii staff-urilor acestora să fie feriţi de coronavirus. Meciurile rămase de disputat urmează să se joace apoi sub acest format, scrie publicaţia catalană.

Problema o reprezintă, însă, faptul că dacă formatul competiţiei va fi schimbat, o parte din contractele de televizare ar urma să fie renegociate, pentru că bazele acordului semnat s-ar schimba, ceea ce ar face lucrurile foarte dificile.

Se mai are, totodată, în vedere posibilitatea disputării sferturilor de finală şi semifinalelor Champions League într-un singur meci, pe terenuri neutre, pentru a a reduce formatul, în timp ce finala ar putea fi menţinută pe Stadionul Olimipc Ataturk din Istanbul, care trebuia să găzduiască iniţial ultimul act din Liga Campionilor, pe 30 mai.

Comitetul Executiv al UEFA se va reuni din nou săptămâna viitoare, prioritatea forului european reprezentând-o încheierea campionatelor şi cupelor din fiecare ţară, până pe 3 august, după care urmează să se finalizeze şi cele două cupe continentale, Liga Campionilor şi Europa League.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă