13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUEFA îl asigură pe Burleanu că vom juca pe un gazon bun

UEFA îl asigură pe Burleanu că vom juca pe un gazon bun

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, spune că UEFA se va implica pentru ca barajul pe care echipa noastră îl va disputa în Liga Națiunilor, în deplasare, contra Islandei, să nu se joace pe un teren îngheţat. „Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, în care l-am informat despre această temere a noastră, că gazonul din Islanda nu va corespunde la ora jocului. Mi-a transmis însă că UEFA va trimite o echipă care să-i sprijine pe islandezi astfel încât să ne asigurăm că gazonul se va prezenta în condiţii optime”, a spus Burleanu.

Cu toate acestea, meciul programat pentru 26 martie este în pericol, deoarece terenul de la Reykjavik se prezintă în condiții groaznice.

Șeful de la Casa Fotbalului s-a declarat nemulțumit de planul de pregătire al oficialilor islandezi pentru barajul din Liga Naţiunilor în ceea ce privește terenul încă din luna decembrie. „Nu suntem deloc mulţumiţi de planul de pregătire pus la dispoziţie de federaţia islandeză. De aceea vom informa UEFA că avem nevoie de garanţii suplimentare”, spunea Răzvan Burleanu în urmă cu două luni.

Acesta a comentat și pe tema naturalizării portughezului Mario Camora, jucătorul lui CFR Cluj: „Nu m-ar deranja ca un străin să evolueze pentru naţionala României. În niciun caz. Dar primul lucru pentru ca un jucător să fie convocat la naţională este să aibă cetăţenia română şi nu FRF eliberează cetăţenia”.

România își joacă ultima șansă de calificare la Euro 2020 cu Islanda, pe 26 martie, în barajul Ligii Națiunilor. Dacă vor reuși să depășească echipa nordică, elevii lui Mirel Rădoi vor da bătălia finală cu câștigătoarea din duelul Bulgaria-Ungaria, pe 31 martie, tot în deplasare.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă