Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA, indicații pentru primarii din România

UEFA, indicații pentru primarii din România

Managerul UEFA pentru ţările gazdă EURO 2020, Walid Bensaoula, a prezentat, în România, conceptul de organizare a spaţiilor de vizionare publică a meciurilor de la Campionatul European, altundeva decât în oraşul-gazdă Bucureşti.

Rl online 0 comentarii

La întâlnirea organizată la Palatul Victoria au fost prezenţi reprezentanţii mai multor autorităţi locale interesate în a amenaja astfel de locaţii.

"Spaţiile de vizionare publică vor fi asemănătoare cu Fan Zone-ul din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, dar vor fi organizate după reguli speciale impuse de UEFA şi fără nicio contribuţie financiară din partea forului european. Astfel, orice localitate din ţară va putea solicita amplasarea în pieţe publice, parcuri sau stadioane de ecrane gigant pe care să fie vizionate meciurile de la EURO 2020. UEFA va oferi gratuit un număr limitat de licenţe de transmisie TV ofertanţilor care vor demonstra că, pe lângă vizionarea meciurilor, iubitorii fotbalului vor avea parte de experienţe inedite, se vor putea distra pe parcursul EURO 2020 şi vor trăi la cote înalte bucuria fotbalului adus de Campionatul European", se arată într-un comunicat al Federației Române de Fotbal (FRF).

Organizatorii acestor spaţii de vizionare publică vor trebui să asigure gratuit spaţii comerciale sponsorilor UEFA, la cererea acestora. Totodată, organizatorii locali nu pot angrena sponsori proprii care sunt în concurenţă cu cei ai UEFA.

Scrisorile de intenţie ale autorităţilor locale pot fi trimise la Federaţia Română de Fotbal sau la Guvernul României până la sfârşitul lunii ianuarie 2020. La sfârşitul lunii martie UEFA va decide căror oraşe le acordă licenţă gratuită de transmitere a meciurilor. În cazul în care unele oraşe nu primesc girul UEFA, vor avea posibilitatea organizării spaţiilor de vizionare publică în sistem comercial, adică prin plata licenţei de organizare la UEFA şi fără nicio obligaţie faţă de sponsorii competiţiei.

Pe durata turneului final, Bucureştiul va găzdui 4 meciuri: 3 meciuri din grupa C, programate pentru 14, 18 şi 22 iunie 2020 şi un meci în optimi, programat pe 29 iunie 2020. Toate cele 4 meciuri vor avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti.

Comentarii

loading...