Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA nu este de acord cu încheierea prematură a campionatului belgian

UEFA nu este de acord cu încheierea prematură a campionatului belgian

Federaţia belgiană de fotbal (URBSFA) a anunţat este aproape de găsirea unui soluţii constructive cu UEFA în ce priveşte încheierea prematură a campionatului, în contradicţie cu recomandarea forului european.

Rl online 0 comentarii

Preşedintele URBSFA, Mehdi Bayat, care a avut o discuţie cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu a precizat însă substanţa soluţiei negociată între cele două părţi, indicând simplu că federaţia belgiană va prezenta Comitetului executiv al UEFA recomandările sale care au dus la stoparea campionatului.

UEFA a anunţat, vineri, că orice decizie de finalizare a sezonului de către ligile naţionale este ''prematură'' şi ''nejustificată'' chiar şi în contextul pandemiei de coronavirus, criticând astfel decizia Consiliului de administraţie al ligii profesioniste belgiene de fotbal (Pro League), care la începutul lunii aprilie a recomandat încheierea imediată a campionatului şi acordarea titlului de campioană echipei FC Bruges, prima clasată la momentul întreruperii competiţiei în luna martie.

UEFA a ameninţat cu interdicţia de a participa în cupele europene federaţiile, care, vor pune capăt sezonului actual.

Adunarea generală a Pro League din Belgia urmează să se reunească pe 15 aprilie pentru a aproba sau nu propunerea consiliului său de administraţie de închidere a sezonului 2019/2020. Înainte de această dată, propunerea Consiliului de administraţie al Pro League va fi prezentată la Comitetul executiv al UEFA, inclusiv argumentele acestei decizii. URBSFA şi-a propus ca obiectiv găsirea unei soluţii care să evite excluderea echipelor belgiene din cupele europene şi şi-a manifestat susţinerea faţă de demersul UEFA pentru a depăşi criza provocată de coronavirus de o manieră solidară.

Comentarii

loading...