22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUEFA recunoaște că sezonul ar putea fi pierdut

UEFA recunoaște că sezonul ar putea fi pierdut

Pandemia de Covid-19 dă mari bătăi de cap Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), care nu poate estima data la care se va relua sezonul sau dacă acest lucru se va mai întâmpla. Totuși, președintele forului european, Aleksander Ceferin, ia în calcul trei scenarii pentru ca federațiile să fixeze cumva calendarul final al acestui sezon. Acesta însă recunoaște că, dacă niciunul dintre planuri nu poate fi pus în practică, sezonul ar putea fi pur și simplu pierdut. „Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: să reîncepem la jumătatea lunii mai, în iunie sau la finalul lui iunie. Suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare. Dacă nu vom putea să o facem, sezonul probabil va fi pierdut”, a declarat Aleksander Ceferin.

Slovenul a subliniat faptul că nu poate garanta că sezonul în curs se va încheia, totul depinzând de evoluția pandemiei. „Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, care va începe un pic mai târziu. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv”, a adăugat Ceferin.

De asemenea, șeful forului european nici nu concepe ca finalele Champions League și Europa League să nu se dispute cu spectatori în tribune.

„E greu să ne imaginăm că toate meciurile se vor disputa cu porțile închise, dar în acest moment nu știm nici măcar dacă se va relua, cu sau fără fani. Ce pot să vă spun este că nu pot să mă gândesc că meciurile din finalale cupelor europene se vor disputa cu porțile închise. Întreruperea fotbalului simbolizează că Europa și lumea s-au oprit. Fotbalul european este puternic unit”, a încheiat președintele UEFA.

În acest moment, din pricina răspândirii virusului Covid-19, aproape toate campionatele de fotbal din Europa sunt întrerupte. Singura excepție se înregistrează în Belarus, acolo unde președintele țării, Alexandr Lukashenko, crede că nu există motive pentru a intra în panică.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă