Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA sare în apărarea VAR

UEFA sare în apărarea VAR

UEFA a revenit asupra fazelor de joc care au dat naştere unor polemici în această săptămână în Liga Campionilor, inclusiv asupra penalty-ului împotriva lui PSG, apărând, cu ajutorul unor fotografii, deciziile arbitrilor, luate cu sau fără ajutorul VAR.

George Dumitrescu 0 comentarii

Legat de henţul fundaşului parizian Presnel Kimpembe şi penalty-ul dictat pentru Manchester United în minutele de prelungire (victorie cu 3-1 şi calificare a echipei engleze), arbitrul, care nu a "detectat clar" henţul în timp real, a fost convins de mai multe reluări, a explicat UEFA.

"Mâna fundaşului nu a fost lipită de corp", ceea ce a "mărit suprafaţa corpului jucătorului" şi a împiedicat mingea să-şi continue traiectoria "în direcţia porţii".

Arbitrul a estimat mai ales că "distanţa parcursă de minge" după şutul lui Diogo Dalot înainte de a-l atinge pe Kimpembe "nu a fost scurtă". Jucătorul ar fi putut evita deci atingerea mingii fiindcă "impactul nu a fost neaşteptat", scrie Agerpres.

Atacantul vedetă al lui PSG, Neymar, accidentat şi prezent în tribune la acest meci, a reacţionat vehement pe reţelele de socializare: "Este o ruşine. Au pus patru tipi care nu înţeleg nimic din fotbal ca să urmărească un şut cu încetinitorul la televizor".

Legat de meciul Real Madrid - Ajax Amsterdam (1-4), s-a pus întrebarea dacă mingea a ieşit în aut la faza care a dus la al treilea gol al oaspeţilor. După vizionarea fazei, "nu a existat nicio dovadă concludentă că mingea a depăşit în totalitate linia de tuşă", s-a apărat instanţa fotbalului european.

În această săptămână au fost de asemenea mult discutate două faze din prelungirile meciului FC Porto - AS Roma, câştigat cu 3-1 de gazde, care au obţinut calificarea.

În ce priveşte penalty-ul primit de Porto (min. 116) după o tragere de tricou semnalată de asistenţa video arbitrului, UEFA a explicat că acesta din urmă a fost "convins" de reluarea fazei. Asistentul video a verificat de altfel dacă la acea acţiune nu a fost ofsaid.

În minutul 121, Roma a cerut penalty după un contact între atacantul său Patrik Schick şi Moussa Marega. După vizionare, asistentul video i-a confirmat arbitrului că a luat decizia corectă când nu a dictat penalty. Astfel, arbitrul nu s-a dus să revadă imaginile, potrivit regulamentului.

"M-am săturat de acest rahat", a reacţionat după meci pe Twitter preşedintele Romei, James Pallotta.

Comentarii

loading...