Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA planteză 50.000 de copaci în România. Care este explicația

UEFA planteză 50.000 de copaci în România. Care este explicația

UEFA a anunţat că va planta 600.000 de copaci în cele 12 ţări care vor găzdui meciurile Campionatului European de fotbal din anul 2020, printre care şi România, în cadrul angajamentului forului continental de a compensa emisiile de carbon generate de călătoriile din timpul turneu

Rl online 0 comentarii

Impactul asupra mediului cu ocazia EURO 2020 va fi mult mai mare, din cauza organizării evenimentului pe tot cuprinsul continentului, pentru a marca astfel şase decenii de existenţă a competiţiei, preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, recunoscând că gradul de poluare va fi unul important.

În locul organizării meciurilor în una sau două ţări, aşa cum se desfăşoară în mod normal marile turnee, UEFA a decis să marcheze a 60-a aniversare a Campionatului European în 12 state de pe continent, de la Dublin, în Irlanda, până la Baku, în Azerbaidjan.

Acest format implică, însă, mai multe deplasări pentru fani, oficiali şi jucători, iar Ceferin a declarat că, deşi acest format unic nu implică construirea vreunui mare stadion, va avea cu siguranţă de plătit un preţ pentru mediul înconjurător.

Oficialul sloven a precizat că UEFA s-a asociat cu specialiştii de la South Pole, o companie elveţiană, pentru a compensa cele aproximativ 405.000 de tone de carbon produse de suporteri şi de personalul UEFA care se vor deplasa la meciurile turneului de anul viitor.

"Va trebui probabil să face mai mult. Nu doar noi (funcţionarii), ci şi fanii vor călători foarte mult. Iar din acest motiv va exista multă poluare. Ne gândim la acest lucru şi considerăm că trebuie să facem mai mult pentru mediul înconjurător. Avem o fundaţie pentru copii şi facem multe lucruri pentru copiii din lumea întreagă, însă nu am făcut prea multe pentru mediu", a declarat Ceferin, preşedintele UEFA începând din anul 2016.

"Am început să ne gândim acum la acest lucru pentru că nu îi putem proteja pe copii dacă nu există un mediu adecvat de viaţă pentru ei", a adăugat responsabilul forului continental.

UEFA va plata 50.000 de arbori în fiecare dintre cele 12 ţări gazdă ale EURO 2020, competiţie ale cărei semifinale şi finală se vor disputa pe stadionul Wembley din Londra.

Decizia de a organiza un turneu paneuropean a fost luată înainte ca Ceferin să preia conducerea UEFA, slovenul afirmând că este puţin probabil ca acest lucru să se mai repete.

"Nu doar din cauza problemelor de mediu, dar şi pentru că este foarte dificil pentru noi să organizăm un asemenea eveniment. Avem legislaţii diferite, avem un sistem cu viză şi fără viză, avem ţări din Uniunea Europeană şi din afara acesteia, avem un Brexit şi nu ştim dacă Marea Britanie mai este sau nu în UE. Este destul de dificil şi nu cred că trebuie să mai organizăm un eveniment aşa de mare. Din punct de vedere simbolic este foarte frumos, paneuropean, Est, Vest, Nord, Sud, este a 60-a aniversare însă să organizezi de fiecare dată aşa ceva este o mare provocare", a adăugat Ceferin.

Comentarii

loading...