Trofeul Ligii Campionilor Europeni, FOTO: Facebook

Trofeul Ligii Campionilor Europeni, FOTO: Facebook

UEFA vine cu replica la SuperLeague. Noul format al competițiilor europene din 2024/2025

UEFA a anunțat luni noua formulă de desfășurare a Ligii Campionilor, începând cu sezonul 2024-2025. Numărul participantelor va fi mai mare, acestea urmând să joace un minim de 10 meciuri.

Cătălin Șerban 0 comentarii

În noua variantă aprobată de UEFA, la startul Ligii Campionilor se vor alinia 36 de echipe, în comparație cu cele 32 de acum.

Cea mai mare schimbare va consta în transformarea dublelor manșe tradiționale, într-o grupă unică, care include toate echipele participante. Fiecărui club i se va garanta un minimum de 10 meciuri, împotriva a 10 adversari diferiți (cinci meciuri pe teren propriu, cinci în deplasare), în comparație cu formula actuală, în care întâlnesc 3 adversari, în șase meciuri, în sistem de dublă manșă.


Primele opt echipe din grupă se vor califica automat pentru etapa eliminatorie a optimilor de finală, în timp ce celelalte 8 echipe vor fi stabilite dintre cele care se clasează pe locurile 9-24, acestea urmând să se confrunte într-un play-off cu două manșe, pentru a-și asigura prezența în optimile de finală ale competiției.

Modificări similare de format vor fi aplicate și pentru UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League. Sub rezerva unor discuții și acorduri suplimentare, aceste două competiții pot fi extinse și la un total de 36 de echipe fiecare.

Calificarea pentru UEFA Champions League va continua să fie deschisă și câștigată prin performanțele echipelor în competițiile interne.

Toate jocurile dinaintea finalei vor fi jucate în continuare la jumătatea săptămânii, recunoscând importanța calendarului intern al campionatelor din toată Europa.

Comentarii

loading...